Wethouder Tea Both plant, samen met Linde, de eerste linde aan de Haveloozeweg in Dirksland. Ook de tijdscapsule gaat de grond in.
Wethouder Tea Both plant, samen met Linde, de eerste linde aan de Haveloozeweg in Dirksland. Ook de tijdscapsule gaat de grond in.

Tijdscapsule ingegraven bij boomfeestdag

Actueel 284 keer gelezen

Dirksland- Met hulp, en onder het toeziend oog van medewerkers van de plantsoenendienst van de gemeente plaatsten vorige week woensdag de leerlingen van de twee basisscholen in Dirksland 17 lindes in de nieuwbouw.

Door Henk Blanke

Deze activiteiten vonden plaats in het kader van de landelijke boomfeestdag, die al sinds jaar en dag wordt gevierd.

Lessen en tijdscapsule
De boomfeestdag beperkte zich niet alleen tot het planten van een boom in een van tevoren gegraven gat. Nee, er ging een educatief moment aan vooraf. Rinus van Kempen, opzichter groen van de gemeente, gaf een uitgebreide interactieve les over naamgeving van bomen, over de vele honderden soorten bomen en hoe ze het best geplant kunnen worden om een zo lang mogelijke levensduur te garanderen. Maar ook, waarom juist voor lindes gekozen is. Dit zijn namelijk snelle groeiers, zij kunnen tegen een (wind)stootje, zijn bestand tegen zoute lucht en, van groot belang, lindes trekken bijen aan. Naast deze biologische kant van de zaak belichtte wethouder Tea Both de milieuaspecten van planten en bomen. CO2-reductie staat hoog op de prioriteitenlijst op het gebied van onze leefbaarheid. Die wordt mede bewerkstelligd door planten en bomen. Daarom ook moet boomfeestdag blijven. Na de les was het voor allen, inclusief de wethouder, aanpakken geblazen. Het planten van de bomen kreeg dit jaar nog een extra tintje. Bij twee bomen weden tijdscapsules met tekeningen van de leerlingen ingegraven. Zij geven een tijdsbeeld van nu weer. Als over vele, vele jaren de boom gerooid moet worden, weten de mensen van de toekomst hoe de leerlingen van de basisscholen van nu dit ervaren hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant