Onder het toeziend oog van voorzitter Maarten van der Klooster en penningmeester Wil Noteboom opent Simon van Nieuwaal de deur van het nieuwe kantoorpand van huurdersvereniging Goeree-Overflakkee.
Onder het toeziend oog van voorzitter Maarten van der Klooster en penningmeester Wil Noteboom opent Simon van Nieuwaal de deur van het nieuwe kantoorpand van huurdersvereniging Goeree-Overflakkee.

Nieuw kantoorpand voor huurdersvereniging GO

Actueel 579 keer gelezen

Sommelsdijk-Bij een volgende stap in de ontwikkeling hoort een bescheiden feestje. Dat moet de overweging zijn geweest van het bestuur van de huurdersvereniging Goeree-Overflakkee bij de opening vorige week woensdag van het nieuwe kantoorpand aan de Antoon Coolenstraat 100A.

Door Henk Blanke

In zijn openingstoespraak schetste voorzitter Maarten van der Klooster de ontwikkeling van de huurdersvereniging vanaf 1996 tot 2016 toen de huidige Huurdersvereniging Goeree-Overflakkee het licht zag. Vorig jaar werd de huur van het onderkomen aan de Doetinchemsestraat opgezegd. Met medewerking van Woongoed kon het kantoorpand aan de Antoon Colenstraat betrokken worden. Met de enorme inzet van de medewerkers en vrijwilligers werd het pand omgebouwd tot een riant onderkomen met alle noodzakelijke voorzieningen.

Belangenbehartiging
Doel van de huurdersvereniging is de belangen van de bewoners van huurwoningen in de breedste zin te behartigen. Daarvoor is intensief contact met de woningbouwcorporaties op het eiland een eerste vereiste. 'Dat nu, is optimaal het geval', beklemtoonde Simon van Nieuwaal van Woongoed GO, in zijn toespraak. Daarin benadrukte hij ook nog eens de tomeloze inzet van het bestuur van de huurdersvereniging. 'Het overleg met elkaar vereist wederzijds inlevingsvermogen en is daardoor vrijwel altijd constructief. In de afgelopen jaren is heel veel tot stand gekomen. Maar, de huurdersvereniging moert de luis in de pels van de corporaties blijven'.

Vrijwilligers
Huurdersvereniging Goeree-Overflakkee heeft 1200 leden. Er is een bestuur van zes leden. Daarnaast verrichten zo'n 15 leden hand- en spandiensten. Allen doen dat volledig op vrijwillige basis.
Hun beloning is het resultaat dat zij boeken in het overleg met de woningbouwverenigingen. Iedere donderdag komt het bestuur bijeen om de lopende en ingebrachte zaken te behandelen. Spreekuur voor de leden is er op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Het kantoor is telefonisch bereikbaar op nummer 0187-486390. Buiten kantoortijd kan altijd via de mail contact worden gezocht: info@hvgoereeoverflakke.nl. Twee keer per jaar worden boekjes uitgegeven met belangwekkende onderwerpen, de belangen van huurders betreffende. Een informatiebrief, via de mail verstuurd, houdt de leden van de actuele zaken op de hoogte. En dat doet de vereniging allemaal om de huurders van de ruim 2600 woningen die de woningbouwcorporaties van Ooltgensplaat tot Melissant beheren, zo goed mogelijk te behartigen. Dat zijn ook uw belangen als huurder. Word daarom lid. Voor het geld hoeft u dat niet te laten. Hert lidmaatschap kost slechts €5,00 per jaar. Info: www.hvgoereeoverflakkee. nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant