Penningmeester van de Voedselbank, Martin Ista, neemt de cheque van fractievoorzitter Jaap-Willem Eijkenduijn in ontvangst.
Penningmeester van de Voedselbank, Martin Ista, neemt de cheque van fractievoorzitter Jaap-Willem Eijkenduijn in ontvangst.

Gift PvdA aan Voedselbank

Actueel 320 keer gelezen

Naasr vrijwilligersMiddelharnis- 'Als sociaaldemocraat schaam ik me dat het nodig is', waren de woorden van Jaap-Willem Eijkenduijn, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeente Goeree-Overflakkee. Aanleiding was de gift van €330,00 aan de Voedselbank. Dit bedrag was het resultaat van de Kerstactie die de leden ieder jaar houden.

'Een welkome bijdrage', was de reactie van Martin Ista, penningmeester van de Voedselbank. De laatste jaren is het aantal verstrekte voedselpakketten behoorlijk toegenomen, tot 87 op dit moment. De ongeveer 75 vrijwilligers verrichten iedere week een mega klus. De levensmiddelen worden niet alleen op het eiland, maar ook in Rotterdam, Barendrecht, op Voorne-Putten en in Zeeland opgehaald. Daarna worden ze in de loods aan de Oostplaatseweg verzameld, gesorteerd, geadministreerd en voor verstrekkling gereed gemaakt. Alles bij elkaar is dat een logistieke prestatie van de eerste orde, waar veel mensen voor nodig zijn, zoals verkeersregelaars op donderdagavond om de stroom afhalers van de voedselpakketten in goede banen te leiden. Maar ook op andere gebieden kan iedereen zijn steentje bijdragen. Geef u daarom op als vrijwilliger. Neem daarvoor contact op met Marijke Sies, tel.06-40608084. Maar de Voedselbank is niet alleen geholpen met meer vrijwilligers. Ook financiële bijdragen en bijdragen in natura zijn altijd van harte welkom. Info: www.voedselbankgo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant