Er waren mooie duels zoals hier het kopduel Thijs Tromp en Jeroen Voshart. Jeroen Sep (l) en Jacco de Gast (r) kijken toe.

DBGC laat in de slotfase NSVV langszij komen

Actueel 358 keer gelezen

Oude Tonge - DBGC heeft afgelopen zaterdag één punt overgehouden aan de wedstrijd tegen NSVV terwijl het in de 89e minuut op een 2-0 voorsprong stond en de drie punten in de knip leek te hebben. In de blessuretijd kwam NSVV toch nog langszij.

Door Piet Bakelaar

Het was zoeken in het begin bij DBGC en Roy Nieuwland moest in de 3e minuut al handelend optreden na een schot van Lorenzo Pengel. De druk van NSVV bleef maar echte grote kansen kwamen er niet. Aan de ander kant werd een kopbal van Robbert Huizer gepakt Melvin Kruijthof. Thijs Tromp schoot na een mooie actie voorlangs. Bij een corner van Andel van Boyd ontstond er even een hachelijke situatie waarin Roy Nieuwland de bal ternauwernood over het doel wist te tikken. Kort voor rust was het Roy Nieuwland die zich in de baan van het schot gooide van Peter-Jan Cazander en hiermee een doelpunt voorkwam.

In de 2e helft gooiden de ploegen er een schepje bovenop. Na een mooie combinatie over diverse schijven schoot Thijs Tromp maar net naast. Roy Nieuwland pakte een voorzet van Sjoerd Hofstede goed uit de lucht en Jeroen Sep schoot tussen twee verdedigers de bal naast. Bij een scherpe corner van Koen Witsiers tikte Roy Nieuwland de bal uit de doelmond. In de 77e minuut werd een verre ingooi aan de linkerkant van Sonny Noordermeer goed doorgespeeld door Tim Mackloet. Jeroen Sep nam de bal aan, omspeelde de keeper, en schoot goed binnen (1-0).

In de 80e minuut moest DBGC met tien man verder na rood van Sonny Noordermeer. Bij een diepe bal op Jeroen Sep wist hij de bal breed te leggen op Thijs Tromp. Deze schermde de bal goed af en plaatste de bal op het juiste moment op de vrij gelopen Jeroen Sep. Het schot wordt in eerste instantie nog geblokt door de keeper maar tegen de tweede inzet was hij kansloos (2-0). In de 91e minuut was het Peter-Jan Cazander die zich goed vrijspeelde en met een hard schot de stand op 2-1 bracht. Na een mooie actie schoot Tim Mackloet tegen de goalie aan en werd de 2e inzet vervolgens corner gekopt. In de 97e minuut werd een voorzet vanaf de linkerkant door Koen Witsiers binnen gekopt en pakte NSVV op de valreep nog een puntje (2-2).

Trainer Wim Nieuwland was teleurgesteld. 'Wanneer je in de 89e minuut op 2-0 komt mag je het niet meer weggeven. Ondanks dat ben ik zeer tevreden met de inzet en passie van de ploeg. We pakken een punt maar gezien de uitslagen is het te weinig en moeten we nog vol aan de bak in de resterende wedstrijden '.

Robbert Huizer met in zijn rug Koen Witsiers.