Concert StarkLinnemann in de Toren van Goedereede | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Het Paul Stark kwartet verrast altijd weer met zijn ongeëvenaarde kwaliteit. Het publiek had tenslotte warme handen in een koude toren.
Het Paul Stark kwartet verrast altijd weer met zijn ongeëvenaarde kwaliteit. Het publiek had tenslotte warme handen in een koude toren. (Foto: )

Concert StarkLinnemann in de Toren van Goedereede

  •   68 keer gelezen   Actueel

Het uitverkochte concert van StarkLinnemann in de toren op 22 maart jl. begon na de begroeting van de voorzitter van de Kunststichting Goedereede met een primeur. De pianosonate opus 28 van Beethoven, bewerkt door Paul Stark, werd voor de eerste keer uitgevoerd.

Deze pianosonate werd gespeeld door de trio bezetting door Paul Stark, Jonas Linneman en Lucien Matheeuwsen. Het enorm lyrische karakter van deze sonate werd door de bewerking in een jazz context extra versterkt. De muzikale kwaliteit van het trio en de virtuositeit van hun spel maakte diepe indruk. Ondanks dat de kou op de frisse lenteavond in de toren sterk voelbaar was, warmde de sfeer goed op.

Na de pauze volgde de nog een primeur. Door het nu voltallige orkest, met de tenorsaxofonist Iman Spaargaren en als speciale gast de Russische trombonist Anton Boiarskikh, werd de torensuite van Paul Stark uitgevoerd. De Torensuite is van karakter sterk eclectisch, met voor de liefhebber van jazz, talloze motieven vanuit de jazzhistorie verwerkt, zoals b.v. Take the E-train en Take-five. Dit laatste nummer gaf Jonas Linneman de gelegenheid een fantastische drumsolo te etaleren. Als toegift werden de muziekstukken Twilight en le Voi la gespeeld.

Het Paul Stark kwartet verrast altijd weer met zijn ongeëvenaarde kwaliteit. Het publiek had in ieder geval warme handen aan het einde van het concert in een koude toren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>