Afbeelding

Scholen doen aan Landelijke Opschoondag

Actueel 233 keer gelezen

Op woensdag 20 maart 2019 opende wethouder Daan Markwat op het schoolplein van OBS De Regenboog in Ooltgensplaat de Landelijke Opschoondag. Leerlingen, ouders en leerkrachten van zo'n twintig basisscholen en ruimden zwerfafval in hun dorp op. De wethouder is trots op de kinderen.

"Eigenlijk ruimen jullie de rommel op die een ander heeft achter gelaten. Het is erg belangrijk dat acties zoals de Opschoondag er zijn en dat er zo veel leerlingen, leerkrachten en ouders aan mee doen. Afval hoort niet op straat, maar in de afvalbak. Plastic en blikjes zijn niet goed voor het milieu en de natuur. Denk maar eens aan de 'plastic soep' in onze zeeën en oceanen. Maar ook dichterbij in de sloot en op straat hoort het niet".
Grondstoffen voor nieuwe producten Blikjes, flesjes en pakjes kunnen hergebruikt worden, vertelde de wethouder, als grondstoffen voor nieuwe producten. Ook daarom is het belangrijk dat lege verpakkingen niet op straat komen, maar in de afvalbak. "Op deze manier kunnen we er weer iets anders van maken en hoeven we niet steeds nieuwe grondstoffen te gebruiken".
De kinderen van OBS De Regenboog maakten de parkeerplaats aan de Schaapsweg schoon. Op het parkeerterrein, in de bermen en in bosjes werd heel wat zwerfafval weggehaald. De gemeente haalde de volle afvalzakken op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant