"Blauwbaard geborgen" Veel ellende voorkomen | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Door samenwerking van verschillende natuurorganisaties is het net op het strand van de Kwade Hoek losgetrokken.
Door samenwerking van verschillende natuurorganisaties is het net op het strand van de Kwade Hoek losgetrokken. (Foto: )

"Blauwbaard geborgen" Veel ellende voorkomen

  •   177 keer gelezen   Actueel

Het is gelukt, het enorme net met blauw pluis "bijnaam Blauwbaard" dat al maanden de natuur op het strand van Kwade Hoek ontsierd is geborgen.

Met vereende krachten van medewerkers van Natuurmonumenten, het Burgerinitiatief Schoon Goeree Overflakkee, de Bende van het Strand en Stichting Centree is het net losgetrokken, met messen in stukken gesneden en afgevoerd. Blauwbaard zal geen schade meer aanrichten aan de natuur.

Pluis
Pluis, zo heten de blauwe touwtjes aan het net, zorgt voor veel problemen, ze komen bij bosjes in zee terecht tijdens het vissen. Langs de Nederlandse kust vind je er gemiddeld één per meter! Ook langs de Oosterschelde vind je ze met grote regelmaat.

Vervuiling voorkomen
Door het opruimen van dit net, dat bestond uit honderdduizenden touwtjes, is er een hoop vervuiling en verstikking van vissen en vogels voorkomen.

Film
Eef de Graaf heeft de bergingsoperatie op film vastgelegd voor haar nieuwe documentaire en educatieproject "Duurzame Eilanden", een film over de Nederlandse eilanden die worden ingezet als proeftuin voor duurzame projecten. www.eefdegraaf.com/nieuwe-film.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>