Afbeelding

HCGO vecht zich naar zege!

Actueel 211 keer gelezen

Het was wederom een onstuimige middag op de pallandtpolder, zowel qua weer als veldspel kregen de trouwe supporters weer een klassiek potje HCGO hockey voorgeschoteld. Veel wind, fysieke strijd en op het einde de verdiende 3 punten.

Dat het afgelopen speelronde niet allemaal vanzelf zou gaan werd helaas na een kleine 10 minuten duidelijk. HCGO had het beste van het veldspel, zuinig met de bal en combinaties aan weerskanten van het veld resulteerde in een 100% kans voor de vorige week nog afwezige Jeroen Visser. Hij had duidelijk de Alpensneeuw nog in de bol want een kans voor open doel was helaas niet aan hem besteed. De beslissende pass kwam eigenlijk ook nog enigszins achter hem dus na zijn herstel werkzaamheden was er een Zwijndrechtse verdediger die hem het afronden te moeilijk maakte. Zijn poging bleek dan ook kinderspel voor de doelman van Derby. Vlak na deze kans viel er aan de andere kant wel een doelpunt te bespeuren. Een combinatie aan de rechterkant van het veld waarbij een tegenstander de diepte werd ingestuurd. De aanvaller kwam van rechts naar links de cirkel binnen gelopen, ontweek de laatste verdediger, zag de keeper zich klaarmaken om uit te komen en drukte met het grootste geluk van de wereld af op doel, helaas wel de 0-1.

Zoals altijd pepte de mannen elkaar op en werd geprobeerd om middels het bekende spel de tegenstander terug te dringen. Dit lukte al vrij snel na de vroege voorsprong van Derby. De korte combinaties afgewisseld met diepe scoops bleken een gevaarlijk wapen. Immink schoot na een dergelijke scoop, van Ielya van Dam, hard voorlangs. Hij gaf daarmee wel aan dat HCGO zich terug wilde vechten in de wedstrijd. Dat lukte ook na een strafcorner. Het wordt een beetje saai om elke week te moeten vertellen dat de corner van HCGO een dodelijk wapen is. Dat doe ik dan dus ook niet. Ik vermeld alleen dat het na de 1e corner van HCGO 1-1 stond en dat dat gelijk de rust stand was.

Na rust kantelde het spelbeeld meerdere malen. HCGO probeerde het vertrouwde spelletje te spelen maar werden al snel geconfronteerd met tegenstanders die in de 2e helft wel wakker waren. We weten van de mannen dat ze in paniek raken als de combinaties een aantal keren niet goed lukken. De heren raken gefrustreerd en helder logisch hockey is dan ver te zoeken. HCGO had wel het geluk dat dit zich afspeelde nadat zij een kleine 15 minuten in de 2e helft, strafcorner nummer 3 verzilverde. Strafcorner 2 was een kleine 5 minuten daarvoor verwerkt door de verdediging van Derby. Beide corners stonden natuurlijk onder regie van Ielya van Dam en de laatste van 2 werd hard ingeschoten een kleine 10 cm naast de goede kant van de paal. 2-1. Strafcorner 2 werd overigens goed ''versierd'' door Jeroen Visser. Hij ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers van Derby en ronde goed af. De keeper verwerkte de bal redelijk maar zag zich genoodzaakt de bal bewust over de achterlijn te werken, wat resulteerde in een terecht gegeven strafcorner. Overigens werd er vlak na de 2-1 nog een corner gegeven aan HCGO. Uit de rebound kreeg Immink een niet te missen kans op de 3-1. Hij miste helaas wel en dat kostte HCGO bijna 2 punten.

Rommelig en slecht hockey lag aan de basis van de 2-2. Linksback M. de Jong verwerkte een net genomen uitbal niet goed, wilde de bal zover mogelijk wegslaan maar faalde helaas.  De vroeg storende aanvallers namen de bal gemakkelijk over en zette iemand volledig vrij op de stip. Een harde flats in de hoek was het resultaat. Keeper kansloos, 2-2.

Voor de heren van HCGO was er eigenlijk nog niks aan de hand omdat zij regelmatig met dit bijltje moeten hakken. Het betere van het spel hebben maar eigenlijk te snel willen en daardoor bal verlies lijden wat wordt afgestraft, zeker rond de 23 meterlijn en de kop van de cirkel. Men zou hier toch eens wat meer aandacht aan moeten besteden op de trainingen.

Zoals gezegd liet HCGO zich niet de kop gek maken na de teleurstellende gelijkmaker en de gemiste kansen, al werd er achterin wel veel ruimte weggegeven. Keeper de Smit had op een gegeven moment centrale middenvelder Jeroen Visser als laatste man voor zich. Een situatie waar hij het duidelijk niet mee eens was.  Vanzelfsprekend werd de ruimte een aantal keer goed benut door derby maar slecht afronden resulteerde niet in de voorsprong. De billen moesten dus nog wel een aantal keer goed samen worden geknepen na een paar snelle counters en een handje vol strafcorners. Telkenmale werd er echter niet goed afgerond of was de bal gemakkelijk te verwerken door keeper De Smit die eigenlijk ook geen topmiddag had.

Bij het absolute scheidden van de markt leek het er op dat de 2-2 het jammerlijke resultaat zou zijn van die middag. Totdat Immink (Foto) zijn foutje bij de corner zelfstandig recht zette. Hij de kreeg de bal een meter of 5 op de helft van tegenstander en in de as van het veld toegespeeld. Ging een solo aan die er uitzag alsof die gedoemd was om te mislukken. Ontweek een meter of 30 alle fysieke overtredingen van tegenstanders, vermeed alle stickslagen van tegenstanders en wipte de bal met een backhand over de uitstormende keeper heen in het doel. 3-2 HCGO.

Terwijl de tegenstander de bal uit het doel haalde ging de wekker van de zeer goed fluitende scheidsrechters af. Anne-Ruth Keizer en Sven Groenewegen floten gezamenlijk hun 1e wedstrijd van HCGO en hebben dat uitstekend gedaan.

Volgende week gaan de heren naar misschien wel de mooiste tegenstander in de competitie, Forcial. Wedstrijden met tegen deze idyllische uitziende duinvereniging staan altijd garant voor een sportieve pot. Begeeft u zich allen volgende week rond 12:30 richting Rockanje. Er wordt daar namelijk afgeslagen voor de wedstrijd van Heren 1 rond 13:30