Afbeelding

Handen op elkaar voor 'Regioplan sterk techniekonderwijs'

Actueel 258 keer gelezen

Samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven, dat is kern en de kracht van het 'Regioplan sterk techniekonderwijs'. Donderdagmiddag 21 maart is er in het gebouw van de RGO-vmbo aan de Schoolstraat 11 in Middelharnis een bijeenkomst waar alle participerende scholen, bedrijven én de gemeente aanwezig zijn om hun handtekening te zetten onder de subsidieaanvraag waarmee de deelplannen voor het versterken van het techniekonderwijs op het eiland gerealiseerd kunnen worden.

Met deze aanvraag hoopt de regio een maximale subsidie van € 3,7 miljoen te ontvangen voor de periode 2020-2023. Twee miljoen hiervan zal ten goede komen aan de ontwikkeling van sterk techniekonderwijs voor Goeree-Overflakkee.

Omdat in 2020-2021 de Beroepscampus in Middelharnis gerealiseerd wordt zal er op het eiland flink geïnvesteerd worden in:

• Meer technieklessen en promotie van techniek bij scholen voor PO en VO
• Grondige vernieuwing van de vmbo-techniekopleidingen en toepassing van innovatieve technieken in de komende jaren
• Versterking doorlopende leerlijnen vmbo-mbo voor de technische opleidingen in Middelharnis
• Een intensieve samenwerking met bedrijven in de regio (gastlessen, bedrijfsbezoeken en projecten

De bedoeling is de genoemde activiteiten al vanaf het begin van het schooljaar 2019-2020 te starten.
Bedrijven die ook graag willen deelnemen aan dit voor de regio belangrijke en mooie samenwerkingsproject zijn van harte welkom om op donderdag 21 maart a.s. om 17.00 uur aanwezig te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant