Afbeelding

Faunapark Flakkee in de top 10

Actueel 714 keer gelezen

Donderdag 7 maart jl. werden door de ANWB de leukste uitjes per provincie bekend gemaakt. Faunapark Flakkee is uitgeroepen tot een van de tien leukste uitjes in de provincie Zuid Holland, met een gemiddeld eindcijfer van een 8,9. Uiteraard zijn zij hier erg trots op, en willen dan ook graag een ieder die op hen gestemd heeft hartelijk bedanken.

Op 30 maart 2019 begint het nieuwe seizoen weer en zijn wij geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Ze hopen u dan ook allen weer te mogen begroeten.
De kolonoks (vuurwezels) die afgelopen jaar gearriveerd zijn op Goeree Overflakkee, zijn te zien in hun nieuwe verblijf. Vooralsnog zijn deze bijzondere dieren alleen in Faunapark Flakkee te zien. De benodigde vergunning is hiervoor afgegeven. Verder zijn er een aantal nieuwe dieren te zien, zoals bijvoorbeeld  grijswang neushoornvogels, von der Decken toks, briluilen en de palmroller. Deze laatste, ook wel Aziatische civetkat genoemd of Loewak,  is een bijzonder soort in dierentuinen.

Een leuk weetje is dat de Kopi Loewak of civetkoffie wordt gemaakt van koffiebonen die door de loewak na het eten van koffiebessen zijn uitgepoept. Kopi loewak is één van de duurste koffiesoorten ter wereld. De hoge prijs wordt niet veroorzaakt doordat de gebruikte koffiebessen zelf zo zeldzaam zijn, maar door het zeer speciale productieproces. Kopi is het Indonesische woord voor "koffie" en loewak is de lokale naam voor een civetkatachtige die de rauwe rode koffiebessen eet.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant