Afbeelding

Donatie Rabobank voor visserijeducatie

Actueel 358 keer gelezen

De ledenraads- en jongerenraadsleden van Rabobank Het Haringvliet mogen jaarlijks, vanuit het Coöperatief Dividend van de bank, een donatie van 1.000 euro aan een lokaal project schenken. Ledenraadslid Kees van der Bok schenkt namens de Rabobank een bijdrage aan Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee.

Dinsdag 19 februari bezochten ledenraadslid Kees van der Bok en Dorien Padmos van Rabobank Het Haringvliet een basisschool in Goedereede waar (oud)vissers namens de Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee een gastles verzorgden over het beroep visserman.
Jaap Tanis, tevens bestuurslid van de stichting en Kees Tanis werden verrast met een mooie donatie bestemd voor visserijeducatie op basisscholen: "Onze stichting, dat ook het jaarlijkse evenement De Week van de Goereese Vis in de 1e week van september organiseert, vindt het belangrijk om de jeugd op Goeree-Overflakkee kennis te laten maken met vis, vissers en de visserij omdat het stevig is verankerd in de cultuur en economie van het eiland."

Visserijeducatie
Naast de gastlessen ontwikkelt de stichting in samenwerking met het basisonderwijs een doorlopende leerlijn visserij met bijbehorend lesmateriaal en excursies voor groep 1 t/m 8. Op diverse Sopogo basisscholen is de leerlijn of onderdelen daarvan getest. De gastlessen door vissers zijn gewild op de eilandelijke basisscholen en worden het hele schooljaar gegeven.

"Op basisschool Buten de Poorte werken we al meerdere schooljaren samen met de stichting. Wij vinden cultuureducatie erg belangrijk. Door letterlijk de visserij in de klas te halen maken we in dit geval het beroep visser tastbaar en beleefbaar voor de leerlingen. Het hoogtepunt voor de leerlingen is het neuzen in de viskist gevuld met visserijspullen als visnetten, boetnaalden, zeekaarten en het mogen aantrekken van echte visserskleding zoals een oliejas- en broek en laarzen. "vertelt Irene Alting-Buijs, leerkracht op obs Buten de Poorte in Goedereede.
Met de donatie van de Rabobank wil de stichting de doorlopende leerlijn visserij gratis toegankelijk maken voor niet alleen de basisscholen op Goeree-Overflakkee, maar voor alle basisscholen in visserijgemeenten en daarbuiten die het onderwerp Nederlandse visserij willen behandelen in de klas.

Coöperatief Dividend
Met het Coöperatief Dividend wil Rabobank Het Haringvliet een deel van de winst teruggeven aan de lokale samenleving. De fondsbeheerders beoordelen viermaal per jaar de binnengekomen aanvragen voor het fonds. Ben je betrokken bij een lokaal initiatief, dat in aanmerking wil komen voor een bijdrage? Kijk dan op www.rabobank.nl/hhv

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant