Afbeelding

Open dag Cursus Theologische Vorming Gemeenteleden

Actueel 253 keer gelezen

Op zaterdagmorgen 16 maart 2019 kunt u vrijblijvend kennismaken met de Cursus Theologische Vorming Gemeenteleden welke gegeven wordt in verenigingsgebouw "De Hoeksteen" aan de Ring 13 te Middelharnis. 

Doel van deze cursus is: Kennismaken met de Bijbel als historische bron van het geloof om van daaruit gevormd en toegerust te worden. Zij is bedoeld voor gemeenteleden en andere geïnteresseerden om te komen tot:
?    Verdieping van de kennis van de Bijbel en de daarop gegronde belijdenis. 
?    Verwerking van persoonlijke geloofsvragen. 
?    Kennis te dragen van de geschiedenis van kerk en zending. 
?    Bezinning en doordenking van de hedendaagse vragen op dogmatisch en ethisch gebied. 
?    Toerusting voor het vervullen van allerlei taken in de gemeente. 

Het is een eenjarige basiscursus van ca. 16 lesmorgens, die op zaterdagmorgen om de 14 dagen wordt gegeven, waarin de vakken, Oude Testament, Nieuwe Testament, Dogmatiek, Ethiek, Kerkgeschiedenis, Oecumenica en Praktische Theologie door verschillende docenten worden behandeld.  Deze cursus is verrijkend en leerzaam. Een cursus die de blik verbreedt en de onderlinge banden versterkt.

De cursus is laagdrempelig. Een specifieke vooropleiding wordt niet gevraagd. Op de open dag kunt u de sfeer proeven en een morgen vrijblijvend kennis maken met de lessen door mee te doen met de huidige cursisten. De docenten ds. P.L. de Jong,  ds. J.C. Klein, ds.P. Wijnberger, en de cursusleider ds. A.L. Molenaar zullen u op 16 maart van harte welkom heten. Zij verwachten u om 9.10 uur. De koffie/thee staat klaar. Rond de klok van 12.45 uur worden de lessen beëindigd. Na het basisjaar is er een mogelijkheid om door te stromen in een vervolgopleiding, waarin genoemde vakken breder worden behandeld.

De nieuwe cursus vangt op zaterdag 28 september 2019 aan. Voor actuele informatie kunt u ook de website: www.cursustvg.nl raadplegen. Verder kunt u inlichtingen verkrijgen bij de cursusleider ds. A.L. Molenaar te Bruinisse, tel. 0111-483880 of via e-mail: cursustvgmiddelharnis@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant