SeniorWeb: de weg naar computergebruik | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Door de basiscursus computergebruik bij SeniorWeb te volgen levert de computer geen hoofdbrekens meer op.
Door de basiscursus computergebruik bij SeniorWeb te volgen levert de computer geen hoofdbrekens meer op. (Foto: )

SeniorWeb: de weg naar computergebruik

  •   12 keer gelezen   Actueel

Middelharnis- 'De computer is niets voor mij'. 'Als ik er iets op moet doen vraag ik het wel aan mijn kinderen of kleinkinderen'. Maar wilt u als senior altijd maar weer afhankelijk zijn als het om digitale zaken gaat? Dat hoeft helemaal niet. Hoe dan? SeniorWeb biedt u de mogelijkheid en al heel snel.

Door Henk Blanke

Op 27 maart start SeniorWeb om 14.00 uur met een basiscursus omgaan met de computer. In negen lessen van 2,5 uur wordt u van digibeet een getrainde computergebruiker. Na deze lesperiode zult u, net zoals vele anderen die u voorgegaan zijn, bemerken dat de computer een verrijking in plaats van een bedreiging is.

Wat gaat u leren?
De Stichting SeniorWeb Middelharnis biedt een pakket lessen aan, dat gebruikt kan worden voor de Basiscursus, zodat iemand redelijk snel met de computer vertrouwd raakt. Een eerste vereiste is basiskennis van het toetsenbord. Veel senioren hebben nooit getypt. Zo leren ze plaats en functie van de toetsen om een soepele aanslag te krijgen en dan is vaak de eerste drempel genomen. Ook het hanteren van de muis is niet altijd eenvoudig voor beginners. Hier zijn echter speciale programma's voor. Met de handvaardigheid groeit het vertrouwen en komen er meer mogelijkheden voorbij, zoals internet om websites op te zoeken en e-mailen om een bericht te kunnen versturen met bijvoorbeeld een foto of document.

Er wordt ingegaan op het gebruik van Windows 10, Microsoft Office 2016 (programma Word), internet en e-mail. Ook internetbankieren komt uitgebreid aan de orde. Deze presentatie wordt verzorgd door Rabobank.
De lessen worden op negen achtereenvolgende woensdagen gegeven in het leercentrum van de Rabobank aan de Rottenburgseweg in Middelharnis.
De hele cursus staat op een USB-stick. Deze kan mee naar huis genomen worden, waardoor thuis oefenen mogelijk is. De kosten bedragen € 80,00. In dit bedrag is alles inbegrepen, zoals gebruik laptop, koffie en thee.
Na afloop van de negen bijeenkomsten wordt u de trotse bezitter van een certificaat, maar, belangrijker: de vaardige man of vrouw op de computer.
Aanmelden kan bij Leo Kloet; email: leo.kloet@planet.nl of mobiel: 06-532 44 161, of bij Rienus van Balen. email: mbalen2@gmail.com of mobiel: 06-2063166. Op de website, www.seniorenweb-middelharnis, staat ook een inschrijfformulier.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>