't Blaeuwe Huus in Ouddorp verbouwd tot VVV Inspiratiepunt | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Het vernieuwde VVV Inspiratiepunt in 't Blaeuwe Huus is officieel geopend voor publiek.  Foto: Sam Fish
Het vernieuwde VVV Inspiratiepunt in 't Blaeuwe Huus is officieel geopend voor publiek. Foto: Sam Fish (Foto: Sam Fish)

't Blaeuwe Huus in Ouddorp verbouwd tot VVV Inspiratiepunt

  •   35 keer gelezen   Actueel

Op vrijdag 8 maart werd op speciale wijze het nieuwe VVV Inspiratiepunt in Ouddorp geopend. Dat zit gevestigd in het oude VVV gebouw 't Blaeuwe Huus wat de afgelopen maanden volledig vernieuwd is.

Door Sam Fish

De opening van het vernieuwde pand vindt plaats in chichoreifabriek De Ceres aan de overkant van de straat. Ruim honderd mensen, onder wie een aantal gemeenteraadsleden, werden hartelijk ontvangen met koffie of thee met een klein taartje.

Sinds de tweede week van januari zijn bouwvakkers hard bezig geweest met het verbouwen van de boerderij. "Het is echt prachtig geworden. Het was allemaal zo goed gepland, alle werkzaamheden liepen naadloos in elkaar over," vertelt Mirna Bogert, kantoormanager van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp, trots. "We zijn drie kwart jaar geleden begonnen met het maken van de plannen en nu is het eindelijk af. We zijn enorm blij met het eindresultaat."

Vijfentwintig jaar lang was het interieur hetzelfde. Het moest gastvrijer en klantvriendelijker en dat is het zeker geworden. "Was het VVV kantoor puur voor het verstrekken van informatie, zo is het nu om inspiratie op te doen," zegt wethouder Thea Both vlak voor de heropening van het pand. "Voordat de zomer echt begint komen er nog twee inspiratiewanden bij op het midden en oosten van het eiland om ook daar passende informatie te kunnen verstrekken."

Inspiratiepunt
Het doel van het VVV Inspiratiepunt is om gasten en inwoners op ideeën te brengen om er op uit te gaan. Dat gebeurt op geheel eigentijdse wijze. Het VVV wordt hiermee een interactief punt waar iedereen inspiratie op kan doen voor toeristische mogelijkheden op het eiland. Daarnaast is er extra informatie te vinden over de natuur, de geschiedenis en andere zaken die het eiland uniek maken.
Er zijn verschillende interactieve elementen aan het pand toegevoegd. Zo staat er nu een grote eilandtafel waarop op een spectaculaire manier allerlei toeristische tips, routes en animaties worden geprojecteerd. Gasten kunnen een virtuele RTM tramrit maken, met een speciale kijker kunnen bezoekers meer te weten komen over de bijzondere vogels op het eiland, worden er op surfzeilen watersportbeelden geprojecteerd en vertellen een aantal bekende inwoners van het eiland over hun favoriete locaties op Goeree-Overflakkee. En dat is nog maar het begin van de nieuwe toevoegingen.

Wil jij weten wat het nieuwe inspiratiepunt allemaal te bieden heeft? Vanaf zaterdag 9 maart is het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp open voor publiek.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>