In Speelnatuur ontvangt opperheks Tiengemet de kinderen en vertelt ze wat er allemaal te doen is,
In Speelnatuur ontvangt opperheks Tiengemet de kinderen en vertelt ze wat er allemaal te doen is,

OERRR Natuurdag Heksenheisa op Tiengemeten

Actueel 356 keer gelezen

Zondag 17 maart organiseert Natuurmonumenten op natuureiland Tiengemeten de OERRR Natuurdag Heksenheisa. Kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar maken op deze dag op speelse manier kennis met verschillende aspecten van de lente. Zo gaan zij, onder begeleiding van een vrijwillige boswachter, zoeken naar eetbare planten in de natuur en maken ze van wilgentakken een eigen bezem.

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende vertrektijden met de pont: 11.00 uur of 12.00 uur. Bij veel belangstelling wordt er nog een tijdstip aan toegevoegd. In Speelnatuur ontvangt opperheks Tiengemet de kinderen en vertelt ze wat er allemaal te doen is. Het maken van een amulet met eigen heksennaam, die zorgt voor bescherming. Een toverstok mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ook leren ze vliegen op een bezem van wilgentakken, eten ze heksensoep en bakken ze een broodje boven een echt vuur. Na afloop kennen de kleine tovenaars en heksen alle geheime kneepjes van het tovenaarsvak en ontvangen ze hun diploma van de opperheks. Alle onderdelen zijn tot 16.00 uur in eigen tempo af te leggen.

Aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. Heksenheisa begint met de overtocht met de pont om 11.00 uur of 12.00 uur vanaf Nieuwendijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant