Arjan van Gurp (links) en Robbin Arensman (rechts) op jacht naar de bal die  Ramon de la Haye in zijn bezit heeft.
Arjan van Gurp (links) en Robbin Arensman (rechts) op jacht naar de bal die Ramon de la Haye in zijn bezit heeft.

SNS heeft aan een helft genoeg voor winst op Zwartewaal

Actueel 289 keer gelezen

Stad aan 't Haringvliet - SNS heeft afgelopen zaterdag een goed resultaat neergezet door met 3-1 te winnen van het op bezoek zijnde Zwartewaal. Met een goede eerste- en een mindere tweede helft bleven de punten uiteindelijk toch op Sportpark De Berg.

Door Piet Bakelaar

Zwartewaal begon goed aan de wedstrijd en probeerde met positiespel de verdediging van SNS open te breken. Toch was het SNS dat, wel met behulp van de verdediging van Zwartewaal, op voorsprong kwam. Arjan van Gurp stoorde goed op het middenveld en wist de bal te bemachtigen, gaf de bal goed mee aan Max Bout en zijn voorzet werd door Michael van Mourik achter zijn eigen doelman gewerkt ( 1-0). SNS kreeg hiermee meer zelfvertrouwen en trok het spel naar zich toe. Na een klein half uur kwam Arjan van Gurp aan de linkerkant in balbezit. Met een mooie actie passeerde hij zijn tegenstander en plaatste de bal in de rechterbovenhoek (2-0). Een schot van Arjan van Gurp ging maar net over en bij een lob van Robbin Arensman kon de keeper met een hand de bal tot corner verwerken. Het was uitstel van executie, want de corner genomen door Willem Braber werd door Paul Looij binnengekopt en bracht SNS zo op 3-0. Een vrije trap van Robbin Arensman ging naast en wanneer Arjan van Gurp de bal voorgeeft lijkt Vincent van de Graaf de bal binnen te koppen maar de bal wordt van de doellijn gehaald. Een schot van Ramon de la Haye werd gepakt door Jan van Asperen. In de rust moest Taco Brouwer Robbin Arensman vanwege werk wisselen. Na een goed combinatie kwam Jimmy Fenijn vrij voor Jan van Asperen met een katachtige redding voorkwam de goalie de aansluitingstreffer. Een voorzet van Arjan van Gurp werd net voor de inkomende Vincent van der Graaff gepakt door Benny van der Meer. Brent Melaard stuurde Wouter Bakelaar diep, de voorzet werd door Max Bout ingeschoten maar de keeper wist de bal met de voet tot corner te verwerken. Mark Meijboom stuurde Ramon de la Haye diep en hij schoot de bal langs Jan van Asperen in de verre hoek (1-3). Arjan van Gurp probeerde het met een lob maar de bal verdween net over het doel. In de 65e minuut kon Corné Lemmens Arjan van Gurp alleen maar stoppen met een grove overtreding. De middenvelder mocht met rood vertrekken. Een voorzet van Max Bout werd gepakt door de keeper en na opnieuw een voorzet van Max Bout werd het schot van Wouter Bakelaar geblokt. Een schot met een lastige stuit van Dion Klein werd in twee keer gepakt door Jan van Asperen. Wanneer Ramon de la Haye Jan van Asperen te ver voor zijn doel ziet staan probeert hij vanaf de middellijn de keeper te verrassen maar de lob gaat ver naast. Max Bout werd nog vanaf zijn eigen helft diep gestuurd maar de vlaggenist oordeelde anders. Na 93 minuten was de winst voor SNS. Trainer Taco Brouwer was blij met de overwinning. 'We speelden een goede eerste helft maar moesten mede door de twee wissels in de 2e helft de bal te veel aan Zwartewaal laten. We hadden in de 1e helft een goede kans op de 4-0 en die gaat er dan niet in. Ondanks dat Zwartewaal nog tegen scoorde zijn we niet meer in gevaar geweest'.

Paul Looij (4)  kopt de 2-0 binnen .