Afbeelding
Foto: Sam Fish

Jong Flakkees talent presenteert eerste boek

Actueel 273 keer gelezen

Vrijdag 15 februari was een bijzondere dag voor de 15-jarige Marije Bruggeman uit Oude-Tonge. Ze mocht haar allereerste boek presenteren in de bibliotheek van Middelharnis.

Door Sam Fish

Een zomervakantie lang heeft Marije hard gezwoegd om haar verhaal te schrijven. "Ik ben er denk ik een half jaar mee bezig geweest," vertelt de jonge schrijfster. "Ik publiceerde het op Wattpad, een verhalensite waar iedereen verhalen en gedichten kan delen. Toen het eenmaal af was heb ik het opgestuurd naar uitgeverij Boekscout. Mijn ouders wisten van niks." Ondanks dat waren ze heel enthousiast toen bekend werd dat het verhaal van Marije gepubliceerd zou worden.

Jong geleerd
Het publiceren van een boek is niet zomaar uit de lucht komen vallen voor de tiener. "Ik bedacht als kind al heel veel verhalen en die vertelde ik dan aan mijn moeder als we bijvoorbeeld onder de douche stonden," vertelt ze giechelend. "Zodra ik de verhalen kon opschrijven deed ik dat ook. Ik heb door de jaren heen heel veel verschillende verhalen geschreven, zowel kort als lang."

"Het fijne is dat je kunt schrijven wat je in gedachten hebt en je kunt je fantasie erop loslaten," vindt ze. "Ik vind het ook wel leuk als er spannende dingen gebeuren en het is altijd leuk om te zien welke kant een verhaal opgaat tijdens het schrijven."

Eerste exemplaar
Na een korte presentatie over wie Marije is en waar het boek over gaat is het tijd voor de overhandiging van het eerste exemplaar. Deze wordt in ontvangst genomen door niemand minder dan wethouder Berend Jan Bruggeman. "Namens het gemeentebestuur kan ik zeggen dat we enorm trots op je zijn," laat hij haar weten. "Niet veel mensen kunnen creatief schrijven en dan ook nog eens een heel boek. Dat is echt heel knap."

Ook gaat hij in op de meest-gestelde vraag van de afgelopen week. "Ik heb de afgelopen week ontelbare keren de vraag gehad of wij familie zijn, vanmorgen werd mij zelfs gevraagd of je mijn dochter bent, maar ik wil even benadrukken dat dit echt niet het geval is," vertelt hij lachend. "Maar de naam verraadt wel dat dit boek goed moet zijn. Je zet Flakkee goed op de kaart, dank daarvoor. Je mag trots zijn."

Vertrouw Mij
'Vertrouw Mij' gaat over Elisa, een 14-jarig meisje, en haar band met paard Flew. Het is een bang paard en Elisa probeert zijn vertrouwen te winnen. Maar daarnaast loopt ook Elisa's band met haar vriendinnen moeilijk en ontstaat er spanning binnen de vriendinnengroep. "Het is ook leuk voor mensen die niet van paarden houden, het verhaal gaat verder dan dat," aldus Marije.
Vertrouw Mij is te koop via Boekscout, Bol.com en de Bruna in Oude-Tonge.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant