Afbeelding

Maikel Peeman viert comeback met winst

Actueel 420 keer gelezen

Middelharnis - Zaterdag 9 februari werd op de Grevelingendam de Schipper Electro Grevelingencross georganiseerd door AV Flakkee. Met schilderachtig uitzicht over het water hadden de lopers een prachtig decor. Op de vlakte maakte de harde wind (6bft) er een slijtageslag van. Maikel Peeman zorgde voor Flakkees succes met een ogenschijnlijk makkelijke zege.

Lange tijd hebben we niets vernomen van de talentvolle Sommelsdijker. "Blessures hebben me vanaf maart 2018 aan de kant gehouden, in de tussenliggende maanden wisselden rust en training elkaar af, soms ging het even de goede kant op maar wedstrijdfit raakte ik niet".

Peeman onderhield zijn conditie door veel te fietsen en te zwemmen, sporten waar hij sowieso al in wilde investeren om ook de stap naar triathlon en duathlon te maken. "Door niet alles op het lopen te zetten hoop ik dat mijn lichaam de belasting beter aankan".

Zowel het publiek als Peeman zelf waren benieuwd hoe hij deze wedstrijd zou doorstaan. Aan de start stonden sterke Zeeuwen zoals Yunis Stitan, Job de Feijter, Patrick de Vos en Erwin Harmes. Deze namen zagen we in de openingsfase van de 8km lange cross ook terug in de kopgroep waar Ricardo Sint Nicolaas én Maikel Peeman namens Flakkee bij zaten. Eric Wolfert volgde in het tweede groepje, slechts een week na zijn gewonnen marathon startte hij iets rustiger. De harde wind zorgde ervoor dat tactiek een belangrijke factor werd, een gaatje laten vallen op het stuk tegenwind kon grote gevolgen hebben, of je komt er niet meer bij of daar zou een grote inspanning voor geleverd moeten worden.

Wie voor de winst wilde strijden moest dus bij de les blijven. In ronde drie van vijf zagen we Peeman van kop af aan de groep uitdunnen, alleen De Feijter was in staat om te volgen maar bij het ingaan van ronde vier moest ook hij een gaatje laten, intussen waren Harmes en Stitan uitgestapt. Peeman had nu vrij spel om het af te maken en vooral tegenwind maakte hij het verschil ten opzichte van de veel lichter gebouwde De Feijter die zijn achterstand snel zag toenemen.

Het thuispubliek genoot zichtbaar van het Flakkeese succes en na 27.03min konden de handen op elkaar voor Maikel Peeman die voor de tweede maal de Grevelingencross op zijn naam schreef. "Dit is echt heerlijk, na zo lang kwakkelen had ik vandaag weer dat lekkere gevoel, het ging erg makkelijk. Ik hoop dat dit het begin van een mooi, blessurevrij, seizoen is".

De Feijter finishte na 27.32min als tweede, Bart van Trigt (A'dam) met 28.13min. derde. Ricardo Sint Nicolaas (29.07) en Eric Wolfert (29.41) waren op plaats vijf en zeven de overige Flakkeese atleten in de top-10.
Noor Dekker (Serooskerke) was de snelste dame, met een tijd van 32.34min bleef ze Monica Sanderse (Vlissingen) 43 seconden voor. Janita van der Have was de snelste Flakkeese dame met 37.54min, daarmee was ze vierde overall en de snelste dame in de categorie 45+.

In het voorprogramma kwam de jeugd in actie, ook daar was er prachtige strijd om de medailles. Bij de jongens D-junioren werd Zedie Joppe tweede, na 1,6km finishte hij slechts 3sec achter Julius Schletterer die in de voorgaande crossen beduidend verder voor lag.
Daphne Joppe was de grote favoriete bij de meisjes A-pupillen, na drie overwinningen op rij pakte ze ook in deze thuiswedstrijd met overmacht de overwinning. Daarmee lijkt de eindoverwinning in het klassement haar niet meer te kunnen ontgaan.

Zaterdag 2 maart zal in Vlissingen de zevende en laatste wedstrijd in De Zeeuwse Crosscompetitie plaatsvinden, de Kustcross. Namens AV Flakkee zullen Daphne en Zedie Joppe in actie komen bij de jeugd en op de lange cross Eric Wolfert, hij ligt op schema voor een top-5 notering in het eindklassement.

Voor de winst zal het gaan tussen Job de Feijter, Patrick de Vos en Tim Pleijte. Laatstgenoemde liet de Grevelingencross aan zich voorbij gaan vanwege het NK 10km in Schoorl waar hij een snelle 30.54min noteerde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant