Afbeelding
Foto: Sam Fish

Diamanten huwelijk voor familie Schilt

Actueel 275 keer gelezen

Annie (76) en Henk (79) wonen pas tien jaar op Goeree-Overflakkee, maar leerden elkaar 62 jaar geleden kennen in Alblasserwaard. Inmiddels vieren de twee hun diamanten huwelijk in Herkingen.

Door Sam Fish

"We kwamen elkaar gewoon tegen op straat," vertelt Annie. "We gingen elkaar een beetje opzoeken om elkaar wat vaker tegen te komen. Hoe we uiteindelijk aan de praat raakten weet ik niet meer, maar het is allemaal goed gekomen. Ik was pas 14 toen ik hem leerde kennen, twee jaar later trouwden we."

Het stel ging daar samenwonen in het huis van haar ouders. "We trouwden op 27 januari en ik ging op 5 februari in dienst," vertelt Henk. "Ik heb maar een half jaar in dienst gezeten, ik had heimwee. Zo erg zelfs dat ik 30 kilo was afgevallen in die korte tijd." Er werd nog geprobeerd hem over te plaatsen, maar uiteindelijk werd hij afgekeurd.

Samen
Henk en Annie zijn nog elke dag samen. "We gaan graag fietsen of wandelen, als het kan zelfs elke dag," zegt Henk. "We komen al zeker 20 jaar op de Elizabeth Hoeve in Melissant. Daar hebben we een eigen plekje met een prachtige tuin. Zo zijn we ook hier in Herkingen terecht gekomen."

Feest
Tijdens het echte jubileum was het stel heerlijk aan het genieten van een vakantie. "Dat doen we elk jaar rond deze tijd, even de zon opzoeken," vertelt Annie. "We gaan het binnenkort nog vieren met de familie, dan gaan we lekker uit eten met de hele club."
Ze hebben samen twee kinderen, een zoon en een dochter, en vijf kleinkinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant