Feest voor familie Korteweg | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Meneer en mevrouw Korteweg kregen voor hun jubileum burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman op bezoek.  Foto: Sam Fish
Meneer en mevrouw Korteweg kregen voor hun jubileum burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman op bezoek. Foto: Sam Fish (Foto: Sam Fish)

Feest voor familie Korteweg

  •   368 keer gelezen   Actueel

Arie (83) en Adrie (81) Korteweg trouwens op 4 februari 1959 in Ooltgensplaat. Op dinsdag 5 februari vierde het stel hun 60-jarig huwelijk met niemand minder dan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Door Sam Fish

"We leerden elkaar kennen tijdens de wekelijkse stapavond," vertelt Adrie. "Artie woonde net buiten het dorp maar kwam op zaterdagavond vaak naar Ooltgensplaat voor zijn vrienden." De rest is geschiedenis en inmiddels hebben ze samen twee kinderen, vijf kleinkinderen en zelfs al vier achterkleinkinderen. "We hebben het dit jaar wat kleiner gehouden. We zijn met de hele familie pannenkoeken wezen eten in Barendrecht en gisteren zat de woonkamer vol met visite. Dat was erg gezellig."

"We zijn allebei geboren en getogen platenaren," gaat ze verder. "Sterker nog, ik ben in dit huis geboren. Dit was van mijn ouders. Ik ben hier natuurlijk even weg geweest, maar toen mijn ouders in '81 kwamen te overlijden zijn we hier samen gaan wonen."

Werk
"Ik was veertien toen ik begon in de landbouw. Ik doe dat nog steeds af en toe, maar niet meer dagelijks," vertelt Arie. "Ik ben toen gaan werken bij het bedrijf van Adrie's ouders en heb dat uiteindelijk overgenomen." Tegenwoordig wordt Firma Korteweg gerund door hun zoon en kleinzoon.

"Ik heb daar ook gewerkt," vertelt Adrie. "Zo is mijn man er ook bij gekomen. Hij doet nog steeds heel veel voor het bedrijf. Hij stapt nog geregeld op de ploeg."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>