Afbeelding

DBGC laat de winst in de slotfase aan Yerseke

Actueel 543 keer gelezen

Oude – Tonge - DBGC heeft afgelopen zaterdag niet kunnen winnen van Yerseke. In een duel op de Koepel om de 5e plaats ging de winst met 1-2 naar Yerseke en vindt DBGC zich terug op de zesde plaats.

Door Piet Bakelaar

Met een harde wind bijna dwars over het veld was het voor beide ploegen moeilijk om goed voetbal te spelen. Toch was het DBGC dat de eerste kans kreeg. Na een combinatie tussen Dimry Vogelaar, Thijs Tromp, Jeroen Sep mocht Thijs Tromp uithalen maar zijn schot werd geblokt door keeper Nick Nieuwdorp. Na een verre uittrap van Roy Nieuwland raakt de doorgelopen Thijs Tromp de bal maar half en kan Nick Nieuwdorp de bal gemakkelijk oppakken. Een corner van Jeroen Sep werd door Nick Nieuwdorp met twee vuisten uit de doelmond geslagen.

Aan de andere kant was het Arjan Dingemanse die een corner van Joel Dekker over kopte. Bij een diepe bal gedragen door de wind was de uitkomende Roy Nieuwland te laat en kon Sylvio Hage de bal meenemen. Wilco Pullemans wist de spits van scoren af te houden. Axel Koster schoot even later over en Arjan Dingemanse kopte opnieuw een corner over. Jacco de Gast gaf de bal diep maar Jeroen Sep kwam een teenlengte te kort. Na een half uur werd een lichte overtreding van Wilco Pulleman op Sylvio Hage bestraft met een penalty. Jorn Lindenberg stuurde Roy Nieuwland naar de andere hoek en schoot feilloos binnen (0-1). Wanneer Tim Mackloet door de verdediging soleert is de keeper net op tijd om een doelpunt te voorkomen. Net voor de rust was het Thijs Tromp die de bal goed controleert en hem breed geeft op Tim Mackloet die de gelijkmaker binnen tikt (1-1).

Na rust was het opnieuw DBGC die de eerste kans kreeg. Sonny Noordermeer plaatste de bal achter de verdediging en het was de goed doorgelopen Yannick Lugthart die in het zijnet schoot. Een vrij trap vanaf de linkerkant werd door Jeroen Sep in een keer strak op het doel geschoten maar de keeper liet zich niet verrassen en onderschepte de inzet. Aan de andere kant ging een lob van Axel Koster maar net over het doel. Een schot uit de 2e lijn van Yannick Lugthart werd door keeper Nick Nieuwdorp maar ternauwernood tot corner verwerkt en bij een corner van Tim Mackloet verdween de bal via Robbert Koster in de handen van de keeper.

Bij een snelle ingooi van Sonny Noordermeer plaatste Tim Mackloet de bal breed en schoot Yannick Lugthart maar net naast. Een schot van Axel Koster en een vrije trap van Joel Dekker gingen naast het doel van Roy Nieuwland. Jacco de Gast schoot uit de draai naast en een corner van Jeroen Sep werd door Thijs Tromp ingeschoten maar Nick Nieuwdorp pakte de bal voor de lijn. Roy Nieuwland stompte een vrij trap van Joel Dekker uit de doelmond.

Een voorzet van Jeroen Sep werd door Tim Mackloet tegendraads ingekopt maar Jorn Lindenberg werkte de bal weg. Wilco Pulleman zette met een steekpass Jeroen Sep vrij voor de goalie maar zijn schot ging over. Een schot van Thijs Tromp ging maar net naast. Een kopbal van Tim Mackloet na een vrije trap van Yannick Lugthart werd gepakt door Nick Nieuwdorp.

In de 90e minuut kreeg DBGC het deksel op de neus. Een vrij trap van Wesley den Hollander werd over de uitkomende Roy Nieuwland door de vrijstaande Arjan Dingemanse binnengekopt en bracht Yerseke op 1-2. Thijs Tromp schoot vervolgens nog naast, voordat scheidsrechter Sjarco van den Bergen affloot.
Trainer Wim Nieuwland (DBGC) was teleurgesteld. 'Een gelijkspel was op zijn plaats geweest. We kregen wel de kansen en maken ze niet af en als de tegenstander dat in de laatste minuut wel doet, is dat enorm balen.'

Hoogstandje van DBGC-er Jacco de Gast (midden) tussen 2 spelers van Yerseke.