Afbeelding

4 februari Wereldkankerdag

Actueel 263 keer gelezen

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Dit jaar staan de zogenoemde 'late gevolgen' van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden onder meer belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, verminderde concentratie of relationele problemen.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben. Op Flakkee o.a. in het van Weel Bethesda ziekenhuis in Dirksland en door Inloophuis de Boei, de Overkant in Ouddorp.

In het kader van Wereldkankerdag boden, enkele dames van inloophuis de Boei afgelopen donderdag 7 februari, rozen aan de bezoekers van het van Weel Bethesda.

"Hart onder de riem"
Mooie roze rozen die ingekocht en gesponsord werden door Larissa's Bloemen te Oude-Tonge. De eigenaresse heeft de afgelopen jaren naast haar werk, intensief gestudeerd om de opleiding Flower & Design verkort en uiteindelijk cum-laude af te kunnen ronden. Dit alles om haar droom te verwezenlijken, een eigen bloemenzaak. Een mogelijkheid die zij heeft gekregen. 'De rozen een hart onder de riem voor diegene die niet zo fortuinlijk zijn' aldus Larissa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant