Tweede editie Whisky aan het Strand groot succes | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Foto:

Tweede editie Whisky aan het Strand groot succes

  •   202 keer gelezen   Actueel

Ouddorp – Met driehonderd bezoekers, overwegend afkomstig van Goeree-Overflakkee en Voorne Putten was het vrijdag 25 januari weer een gezellige avond waarbij men whisky's van verschillende prijsklassen en uit alle windstreken kon proeven.

De whiskystandhouders, importeurs, slijters en onafhankelijke bottelaars hadden niet alleen whisky's uit Schotland meegebracht maar ook uit Amerika, Canada, Ierland, Japan, Taiwan en uiteraard was ook het Nederlandse merk Millstone van Zuidam Distilleerders vertegenwoordigd.

Het festival werd ook dit jaar georganiseerd door Kees Stoutjesdijk, André Quak en Vincent Keijmel die zelf al talloze proeverijen en festivals in binnen en buitenland hebben bezocht en die ervaring en kennis graag met anderen delen.
Als service voor de bezoekers werden, evenals vorig jaar, buslijnen ingezet waarmee men naar het festival en na afloop weer veilig thuis werd gebracht met luxe touringcars van Contiki.

Finger Food
Dat de smaak van whisky goed te combineren is met 'finger-food' bleek ook door de populariteit van lokale ondernemers Keurslager Floresteijn met diverse worst, Ed's Vishandel met schaaltjes vis en oesters en Charlotte's Bakery met chocolade en cakes.

Barbecue
Voor de mensen met een grotere trek is door Werelds aan het Strand een barbecue georganiseerd op het overdekte buitenterras.
Lokale brouwerij Solaes had speciaal voor dit festival een bier laten rijpen op een whiskyvat en dit werd rechtstreeks uit dit vat getapt. Voor de muzikale omlijsting van de avond heeft Miss Clementine een aantal optredens gegeven.

Reacties
Een reactie van één van de standhouders: 'Grote complimenten aan de organisatie én aan de bezoekers: wát een enthousiasme, wat een interesse, wat een gezelligheid. Niet één iemand heb ik teleurgesteld de stand zien verlaten... Volgend jaar weer? Graag!'

Standhouders
Een reactie als deze kan niet alleen de organisatie in z'n zak steken maar vooral de bezoekers van het festival. Alle standhouders hebben aangegeven bij weinig andere festivals zo'n enthousiast en geïnteresseerd publiek te treffen en willen bij een volgende editie graag weer van de partij zijn.

Speciale botteling
Ter gelegenheid van het festival was er een speciale botteling via de deelnemende slijter De Bodega. Het betrof slechts 120 flesjes in een limited edition. De whisky was tijdens het festival te proeven en/of te reserveren. Inmiddels is deze Kilchoman botteling helemaal uitverkocht.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>