De 0-3 viel via een eigen treffer van Jacob van der Spaan (liggend).  Doelman De Jongh zou even later uit het veld worden gestuurd.
De 0-3 viel via een eigen treffer van Jacob van der Spaan (liggend). Doelman De Jongh zou even later uit het veld worden gestuurd.

WFB pakt tweede plaats door winst op Melissant

Actueel 395 keer gelezen

Melissant - Eén van de vier duels op het eiland, die afgelopen zaterdag ook doorgang vond was die van Melissant tegen WFB. Voor WFB was de opdracht om op de tweede plaats te komen daar het duel tussen DVV'09 en Rockanje was afgelast.

Door Fred Götzenberger

De Ouddorpers waren naar Melissant afgereisd zonder Huib van Hees, Van Wijk, Groenendijk, Pascal van Dam, De Bakker en Geert Tanis. Een groot gedeelte van deze groep was op wintersport vakantie. Ook trainer Francisco Roque da Silva was wegens persoonlijke omstandigheden niet aanwezig. Melissant leek fel te starten en de touwtjes in handen te nemen echter na 5 minuten keek de thuisclub al tegen een 0-1 achterstand aan. Bij een aanval van WFB kreeg de verdediging van Melissant de bal niet uit het 16-meter gebied en toen deze voor de voeten van Rowan Breen belandde, haalde deze ook direct uit. Door de benen van doelman De Jongh verdween de bal in de touwen. Alvorens de oranjehemden bekomen waren van deze vroege treffer lag het leer al weer in de touwen achter de Melissantse sluitpost. Een voorzet vanaf de linkerzijde werd ingeschoten door Tolad van Estrik, waarna de in glijdende Joey van Assen de bal achter de doellijn werkte (0-2). Na de tweede treffer boette de bezoekers echter aan felheid in en kon de ploeg van Petry Hoofdman zich enigszins herstellen. De eerste mogelijkheid was voor Rens Vlietland die Stefan Breederland op snelheid aftroefde maar doelman Van Dam kwam goed zijn doel uit en voorkwam de aansluitingstreffer. Aan de andere zijde bracht De Jongh redding op een schot van Breen. In de 26e minuut had WFB de wedstrijd al definitief in het slot kunnen gooien toen een voorzet van Bremer achtereenvolgens werd gemist door de vrijstaande Tolad van Estrik en Rowan Breen. Jacob van der Spaan probeerde wat terug te doen via een afstandsschot maar dat ging naast het doel van Van Dam. Na rust kreeg Simon Bremer de kans op de 0-3, hij wist de uitlopende doelman De Jongh te passeren maar zijn schot belandde in het zijnet. In de 50e minuut viel Mike van Dam (Melissant) uit met een vervelende enkelblessure. Melissant kreeg een ideale mogelijkheid voor de 1-2, toen de voorzet van Vroegindeweij, Krouwel bereikte, maar deze tikte de bal over het doel. Kort hierop kreeg de thuisclub weer een mogelijkheid maar de bal van Jacob Struijk trof de lat. Aan de andere zijde voorkwam De Jongh met een fantastisch redding op het schot van Bryan Westhoeve, dat WFB de voorsprong vergrootte. Toch kwam dat doelpunt er, want in de 64e minuut werd een voorzet van Van Estrik door verdediger Van Der Spaan in scrimmage achter zijn eigen doelman getikt (0-3). En niets bleef Melissant bespaard, toen 5 minuten later de doelman rood kreeg, nadat hij over de bal trapte en Simon Bremer vrije doorgang kreeg, waarna de Jongh licht aan de noodrem trok. De vrije trap van Breen werd op sublieme wijze naast getikt door vervanger Roy Hobbel. Melissant probeerde nog van alles om de nul weg te werken maar toen in 85e minuut de 0-4 viel, door een schot van Stefan Nagtegaal wat van richting werd veranderd door Van der Spaan, was de ban gebroken. Assistent trainer Patrick van Dam was content met de winst: 'We kwamen heel snel op een 0-2 maar het aanvallende spel wat we in de eerste 10 minuten neerlegde kostte veel energie, dan hielden we dan ook niet vol, het zorgde dat Melissant wat terugkwam in de wedstrijd. Het streven is om de 2e plek vast te houden, want dan zitten we goed als we geen periodetitel mochten behalen.' Petry Hoofdman (Melissant) baalde: 'We komen door 2 persoonlijke fouten binnen 10 minuten op achterstand. Dat was niet de insteek van het duel, het begon gewoon te slap tegen WFB. Ook de 0-3 is een persoonlijke fout. Ik vond eigenlijk de wedstrijd qua spelbeeld aardig in evenwicht, maar persoonlijke fouten hebben ons vanmiddag de das omgedaan.'