De start en finish zijn traditiegetrouw bij MSV & AV Flakkee en de tocht voert door polders, over dijken en langs de tulpenvelden rond Middelharnis, met muziek, gezelligheid, pannenkoeken en sportiviteit. (Foto W v Vossen)
De start en finish zijn traditiegetrouw bij MSV & AV Flakkee en de tocht voert door polders, over dijken en langs de tulpenvelden rond Middelharnis, met muziek, gezelligheid, pannenkoeken en sportiviteit. (Foto W v Vossen) Foto: wim van vossen

8e Tulpenwandeltocht met vijf prachtige routes

Actueel 251 keer gelezen

'Muziek, gezelligheid, Stadse pannenkoeken en sportiviteit'

Paaszaterdag 20 april 2019 staat alweer de 8e Tulpenwandeltocht op de agenda. De start en finish zijn traditiegetrouw bij MSV & AV Flakkee en de tocht voert door polders, over dijken en langs de tulpenvelden rond Middelharnis.

De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn 10, 17 ½, 25 en 40 km. De 2 langste afstanden starten 8 uur, de overige afstanden om 9 uur. De organisatie heeft vier prachtige wandelroutes vastgesteld. Door het toenemende succes bestaat ook dit jaar weer de mogelijkheid om de route van de 25 km te fietsen in de middag.

Zoals altijd staat de tocht in het teken van een aantal goede doelen welke zijn verbonden aan ons mooie eiland. Een van de lokale goede doelen voor deze editie is Stichting de Zonnebloem (afdeling Goeree Overflakkee). Zij zetten zich in voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar en doen daarmee mooi werk. Daarnaast werkt men deze editie alweer voor de derde keer samen met Eilandmarketing van de Gemeente Goeree-Overflakkee.

De vijf routes die dit jaar zijn uitgestippeld voeren uiteraard langs zoveel mogelijk tulpenvelden. De kortste route komt langs minimaal zeven tulpenvelden en de langste route van 40 km komt zelfs langs achttien tulpenvelden! Als de tulpen en het weer goedgezind zijn, dan treffen de lopers een enorme kleurenpracht waar ons eiland zo bekend om is.

Naast het bewonderen van de prachtige polders en kleurrijke tulpenvelden wordt ook bij deze editie aandacht besteed aan de goede sfeer. Er wordt op diverse plaatsen muziek ten gehore gebracht, van orgel tot harmonie, bij de modelvliegclub zullen vliegdemonstraties worden uitgevoerd, bij manege Oostmoer is een springwedstrijd en bij MSV & AV Flakkee zijn er die dag diverse voetbal en hockeywedstrijden. Daarnaast komen de lopers van de drie langste afstanden over de Molendijk in Stad aan 't Haringvliet waar ze in molen de Korenaar worden verwelkomd door dhr. Campfens, waarna de lopers, net als vorig jaar, bij jachthaven Atlantica vervolgens kunnen genieten van een welverdiende pannenkoek gebakken door de inwoners van Stad aan 't Haringvliet.
De tulpenwandeltocht; een tocht waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. Vorig jaar deden er maar liefst ca. 1400 deelnemers mee aan de tocht, een recordaantal waardoor er steeds meer aan het goede doel geschonken kan worden en daar is het natuurlijk allemaal om te doen!

Nadere informatie is te verkrijgen via www.facebook.com/tulpenwandeltocht en de website van AV Flakkee (www.avflakkee.nl)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant