Komt er volgend jaar een sportcampus op Goeree-Overflakkee ? | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Foto:

Komt er volgend jaar een sportcampus op Goeree-Overflakkee ?

  •   141 keer gelezen   Actueel

Middelharnis - Al langer was er de behoefte bij Hockeyclub Goeree-Overflakkee (HCGO) om een eigen clubhuis te hebben. Een huiskamer waar onze leden, toeschouwers, sponsoren en belangstellenden zich thuis voelen.

Elke sport heeft namelijk zijn eigen cultuur, gewoontes en tradities. Het is alweer meer dan 1 jaar geleden dat besloten werd de wens te concretiseren.

Als eerste club op Goeree-Overflakkee en als 1 van 6 sportverenigingen in de provincie Zuid-Holland, kreeg HCGO de kans door deelname aan een provinciaal programma "De Groene Club" een energiescan uit te voeren waarbij energieverbruik en besparingen in kaart werden gebracht. Dit resulteerde onder andere in het feit dat Agri Snellaad een laadpunt voor elektrische en hybride auto's heeft gerealiseerd, een unicum bij sportcomplexen. Nadat HCGO de kans kreeg om een pitch in te dienen bij de Rabobank om in aanmerking te komen voor twee jaar verenigingsondersteuning (een idee van landelijke sportkoepel NOC-NSF) is deze kans met beide handen aangegrepen.

De Gemeente Goeree-Overflakkee en hoofdsponsor Rabobank "Het Haringvliet" hebben de ingediende pitch van HCGO gekozen. Rotterdam sportsupport begeleid HCGO nu. Om te kunnen hockeyen op Goeree-Overflakkee is soms een reis met de auto vanuit Ouddorp of Ooltgensplaat noodzakelijk om te komen trainen. Een reguliere busverbinding met halte bij het sportcomplex en bijvoorbeeld Recreatiecentrum "De Staver" zou niet mistaan.

Sporters kunnen dan met het Openbaar vervoer vanuit de gehele Gemeente Goeree-Overflakkee komen hockeyen, korfballen, Atletiek bedrijven, Rugbyen of voetballen. HCGO wil de afstand naar het sportcomplex verkleinen door faciliteiten naar de sport te brengen en tijd terug te geven aan gezinnen.

Onder de noemer "Het verhaal van HCGO" wordt gewerkt om faciliteiten als bijvoorbeeld een sport buitenschoolse opvang, huiswerkfaciliteiten, flexplekken voor ouders, een radio en TV studio, leslokalen als ook op termijn een sport blessure revalidatie studio op het sportcomplex te krijgen, uiteraard in een duurzaam gebouw. Met diverse partners waaronder onder andere: RGO Middelharnis, Kibeo, huiswerk bureau de Vreede, RTV-Slogo, sportteam GO, Rabobank, Gemeente Goeree-Overflakkee, KNHB en de SRGO wordt gesproken om het sportcomplex weer maatschappelijk bestendig te maken. Dit is een innovatief concept dat nog nergens in Nederland is tegenkomen.

Het coalitieakkoord en de begroting van de Gemeente Goeree Overflakkee maken melding van het bevorderen van het multifunctionele gebruik van de aanwezige sportaccommodaties op Goeree-Overflakkee, een totale herschikking van de reeds aanwezige faciliteiten valt hierbij niet uit te sluiten.
De projectgroep gaat nu schetsen, tekenen, en rekenen om de plannen zeer binnenkort uitgebreid te presenteren en zodoende het sportcomplex van de Gemeente Goeree-Overflakkee van een nieuwe gezonde impuls te voorzien.

Denkt uw vereniging of organisatie ook van meerwaarde te zijn? Stuur dan een mail naar voorzitter@hcgo.nl, we maken graag kennis met u!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>