Uniek orgelconcert: The Art of Ard | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Foto:

Uniek orgelconcert: The Art of Ard

  •   62 keer gelezen   Actueel

Middelharnis – Een bijzonder orgelconcert zal binnenkort worden gegeven. Op het grootste orgel van Goeree-Overflakkee, in de Grote of St. Michaëlskerk te Middelharnis, hoopt zaterdagavond 26 januari Ard van der Linden plaats te nemen op de orgelbank, om het publiek te trakteren op een improvisatieconcert. Inderdaad: trakteren, want de entree is gratis!

Het is al weer even geleden dat Ard op Goeree-Overflakkee concerteerde. Studie aan het Conservatorium in Tilburg en andere activiteiten zorgden ervoor dat het een poosje stil was rondom deze jonge (18) getalenteerde musicus. Tijdens zijn studie aan het conservatorium werd steeds duidelijker dat Ard's visuele beperking het vrijwel onmogelijk maakt om zich verder te bekwamen in literatuurspel.

Grote improvisator
Enerzijds vindt hij dat jammer, anderzijds is het een gegeven dat slechtziende organisten dikwijls juist grote improvisatoren zijn. En dat is precies waar Ard zich nu meer en meer op aan 't toeleggen is. Én waarnaar iedereen op 26 januari naar kan komen luisteren.

Wereldreis
Die zaterdagavond geeft Ard een orgelconcert met als titel 'The Art of Ard'. 'Art' is het Engelse woord voor 'kunst'. De titel van het concert wil dus zeggen: 'De kunsten van Ard'. Het concert wordt gevormd door een 'wereldreis' door allerlei muziekstijlen en -vormen, afkomstig uit diverse landen. Voor elk wat wils. Improvisaties en eigen bewerkingen die teruggrijpen op de Hollandse koraaltraditie, de Franse romantiek, de Duitse barok, maar ook een Russische Dans, een Zuid-Amerikaans Adagio en diverse andere muzikale creaties zullen te beluisteren zijn.

Improviseren
Daarnaast zal Ard improviseren op verzoek. En omdat hij zijn publiek graag in de watten legt, zorgt Ard er ook voor dat beneden in de kerk van begin tot eind te zien is hoe hij boven, aan de speeltafel van het drieklaviersorgel, aan het werk is om een verscheidenheid aan klanken uit de ruim vierduizend pijpen van dit instrument te halen.

Special guest
Bovendien zal er deze avond een special guest aanwezig zijn. Wie dat is, houdt Ard tot aan het concert geheim. Wel staat nu al vast dat deze tijdens het concert in het zonnetje gezet zal worden. Al met al een avond vol verrassingen.

Het concert duur ongeveer een uur en begint om 19.30 uur. Na afloop zal een collecte worden gehouden. Natuurlijk is iedereen hartelijk welkom.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>