Teus Stolk, zoon van Harry, scoorde de winnende try voor de trotse Eilanders en ontving uit de handen van zijn moeder de Bokaal.

Eilanders winnen eerste Harry Stolk Bokaal

Actueel 560 keer gelezen

Middelharnis - De traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen de Eilanders en de Overkanters werd dit jaar voor het eerst om de Harry Stolk Bokaal gespeeld. Stolk was grensrechter bij de rugbyclub en overleed begin 2018 na een kort ziekbed.

Nadat de Overkanters in piratenkledij- en schip het veld hadden geënterd trapten de zij af en begon de harde maar faire wedstrijd. De gasten, spelers die niet op Flakkee geboren zijn, namen al snel de leiding, maar de Eilanders gaven goed verweer en kwamen al snel terug. Het publiek genoot van de pittige duels en mooie acties en zag beide teams scoren waarbij de Eilanders vlak voor rust terugkwamen naar een 15-24 achterstand.

'alles in de strijd'
Na de pauze ging de wedstrijd lang gelijk op, maar de laatste 10 minuten gooide de thuisploeg alles in de strijd en pakten zij voor het eerst de overwinning in de onderlinge strijd, 27-24.

Man of the Match
Man of the Match werd Teus Stolk, zoon van Harry, die de winnende try voor de trotse Eilanders scoorde, en uit de handen van zijn moeder de Bokaal ontving.