Afbeelding

Kom naar het Voorleesontbijt tijdens de Voorleesdagen

Actueel 244 keer gelezen

Hellevoetsluis, Brielle en Middelharnis – De Nationale Voorleesdagen wordt op woensdagochtend 23 januari van 9.00 tot 11.00 uur feestelijk geopend met het Voorleesontbijt. Peuters en kleuters zijn samen met hun ouders of verzorgers van harte welkom in Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis, Sport- en Cultuurhuis DukdalfBres in Brielle en in de Bibliotheek in Middelharnis. Reserveer via www.bzhd.nl

Na het Voorleesontbijt wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: "Een huis voor Harry" van de auteur Leo Timmers. Harry is een echte huiskater. Het liefst zit hij veilig binnen, maar als vlinder Vera hem uitnodigt om tikkertje te spelen besluit hij mee te doen. Hij rent steeds verder van zijn eigen vertrouwde huis, totdat hij verdwaalt. Hij komt allerlei onbekende huizen tegen en hij raakt in paniek. Gelukkig ontmoet Harry katten die hem de weg wijzen naar Vera. Op speelse wijze wordt de weg naar huis gevonden.
Na het voorlezen praten we na, we zingen het lied dat speciaal geschreven is bij het Prentenboek van het Jaar en knutselen naar aanleiding van het verhaal.

Gratis lid worden
Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 (Van 23 januari tot en met 2 februari ) kunnen kinderen tot 6 jaar gratis lid worden van de bibliotheek. Ze ontvangen bij inschrijving een leuk presentje! (zolang de voorraad strekt).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant