Het gaat enkel om kaartjes van personen die op Goeree-Overflakkee geboren, getrouwd of overleden zijn
Het gaat enkel om kaartjes van personen die op Goeree-Overflakkee geboren, getrouwd of overleden zijn

Rouw-, trouw- en geboortekaartjes gezocht

Actueel 313 keer gelezen

Goeree-Overflakkee - Mensen die aan stamboomonderzoek doen, hun familie napluizen, zijn niet alleen maar bezig met oude stukken uit officiële archieven. Om familieverbanden te kunnen leggen uit meer recente tijd, is familiedrukwerk een belangrijke bron.

Het Genealogisch Centrum Goeree-Overflakkee verzamelt rouw-, trouw- en geboortekaarten om in een behoefte van vele genealogen, oftewel stamboomonderzoekers te voorzien. De kaarten worden bewaard in het Streekarchief en zijn daar ter inzage. In digitale vorm zijn ze alleen te raadplegen voor donateurs van het Genealogisch Centrum.

Heeft u ergens nog een doos met zulke papieren liggen – en dan gaat het enkel om personen die op Goeree-Overflakkee geboren, getrouwd of overleden zijn – neem dan contact met het centrum op. Ze zullen uw familiedrukwerk, waartoe bijvoorbeeld ook bidprentjes horen, met plezier in ontvangst nemen (of maken kopieën, zodat u de originelen kan behouden).

Op vrijdagmiddag is er meestal wel iemand van de werkgroep te vinden in het Streekarchief (bestuurscentrum Rondeel, Dwarsweg 40 Middelharnis). Ook kunt u een mailtje sturen naar info@genealogieflakkee.nl of bellen met mevr. Mastenbroek van de werkgroep, tel. 483093. Zie voor meer informatie www.genealogieflakkee.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant