Documentaire Maria Callas in de Overkant | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
In Maria by Callas voel je hoe enorm haar succes was, en hoe breekbaar de mens achter de mythe bleek.
In Maria by Callas voel je hoe enorm haar succes was, en hoe breekbaar de mens achter de mythe bleek. (Foto: )

Documentaire Maria Callas in de Overkant

  •   51 keer gelezen   Actueel

Ouddorp - Deze documentaire wordt vertoond in de Overkant, Dijkstelweg 33 Ouddorp op donderdag 24 januari. Aanvang voorstelling 19.30 uur. De Overkant is open vanaf 19.00 uur. Kaarten via VVV telefoon 0187-681789. Toegang € 7,50 de koffie en thee zijn gratis. Ruim 40 jaar na haar dood krijgen de fans van Maria Callas een mooi geschenk: in Maria by Callas voel je hoe enorm haar succes was, en hoe breekbaar de mens achter de mythe bleek.

Als je iemands volledige levensloop kan reconstrueren met uitsluitend bestaande beelden, zoals regisseur Tom Volf doet in Maria by Callas, dan zegt dat veel over de buitenmaatse bekendheid van het onderwerp. Maria Callas was meer dan een operazangeres: ze was een wereldster die bij elke stap gefilmd en gefotografeerd werd – nog een geluk dat er in haar tijd geen smartphones bestonden, of ze had de hele tijd moeten poseren voor selfies met fans.

Persoonlijke opnames
Wat Maria by Callas extra boeiend maakt, is dat Volf toegang kreeg tot een massa persoonlijke opnames. Zo leren we Callas ook in haar vrije tijd kennen – op het jacht van haar minnaar Aristoteles Onassis, bijvoorbeeld. Die beelden hangt Volf op aan een openhartig tv-interview met Callas, dat als rode draad dient. Vreemd trouwens, dat dat nog nooit eerder van onder het stof gehaald werd, want Callas maakt er de balans van haar leven in op.

Menselijker portret
Voor wie Callas niet (goed) kent, is deze documentaire een mooie introductie. Maar ook voor echte fans is het een geschenk. Het mythische beeld van de flamboyante prima donna maakt plaats voor een veel menselijker portret. Wanneer je hoort dat zelfs de grootste operazangeres aller tijden verteerd werd door twijfels en spijt – Callas geeft bijvoorbeeld toe dat ze misschien liever een gezin had gehad dan een carrière – is dat tegelijk ontnuchterend en geruststellend: zelfs de groten der aarde voelen zich soms prutsers.

Muziek
Natuurlijk is er ook plaats voor muziek. Veel zelfs. Volf laat Callas de betoverende aria's uit Norma, Tosca en Carmen in hun volledige lengte zingen, met hypnotiserend effect. Wie haar zo aan het werk ziet, begrijpt meteen waarom Maria uitgroeide tot 'La Callas'.

De Overkant
Het is de bedoeling om met de Overkant een ruimte aan te bieden waarin activiteiten plaats kunnen vinden die het leven leuker en/of waardevoller maken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>