Afbeelding

Stellendam en FIOS grote winnaars Champions League 2018

Actueel 621 keer gelezen

Sommelsdijk - De heren van Stellendam en de dames van FIOS zijn de grote winnaars geworden van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi Champions League in de Staver. Ieder jaar strijden de voetbalteams van Goeree Overflakkee om de beste zaalvoetbalploeg te worden. Ook dit jaar waren er bij de heren weer alle teams vertegenwoordigd en waren bij de dames zes teams actief.

Door Piet Bakelaar

Bij de heren wist Stellendam op de eerste speeldag met 10 punten zich te plaatsen voor de finalepoule. Met 15 punten werd de finale bereikt. De tegenstander DJS had zich geplaatst via de herkansingspoule. In de finalepoule behaalde DJS 16 punten.

In de finalewedstrijd was het Stellendam dat de lakens uitdeelde. Met Michael Mettrop als de motor creëerden de roodhemden tal van kansen tegen het defensief spelende De Jonge Spartaan. Melvin Heerschop zijn schot ging naast en Michael Mettrop vond de paal op zijn weg. Een vrije trap van Gerben Prins verdween in de muur. Bij een counter schoot Bram Breederveld op de paal en even later schoot hij de bal uit de draai naast. Raoul Verolme mocht twee minuten op de strafbank plaats nemen na een vermeende schwalbe.
In de 2e helft schoot Michael Mettrop via de keeper naast. Bij een schot van Stan Melissant wist Jan van Helden met een prachtige redding een achterstand te voorkomen. Een schot van Bram Breederveld werd geblokt door Raoul Verolme. Een redding van Ferry de Koning voorkwam een doelpunt van Michael Mettrop. Na twee keer tien minuten stond de brilstand op het scorebord en moesten penalty's de winnaar van 2018 opleveren.

Stellendam mocht beginnen. Bram Breederveld zijn penalty werd gestopt door ferry de Koning. Raoul kon DJS op voorsprong brengen maar zijn penalty ging via de lat over. Michael Mettrop schoot Stellendam op voorsprong. 1-0. De penalty van Gerben Prins namens DJS werd gekeerd door Jan van Helden.
Peter Moerkerk was de volgende en hij wist de bal langs Ferry de Koning te schieten en bracht daardoor de winst van de Champions League 2018 naar de ploeg uit Stellendam.

Bij de dames was FIOS de grote favoriet. Ook dit jaar lieten de dames er geen misverstand over bestaan wie recht had op de titel beste zaalvoetbal ploeg van 2018. In de voorrondes op vrijdag, wonnen de dames van FIOS respectievelijk van Melissant met 6-0 en van De Jonge Spartaan met 1-0. Tegen de dames van Flakkee werd met 1-1 gelijk gespeeld. Op de finaledag wisten de dames van FIOS met 3-0 van DVV'09 en met 4-2 van DBGC te winnen.

In de finale trof men Flakkee dat behoudens het gelijke spel tegen FIOS ook al zijn wedstrijden wist te winnen. Met twee keer tien minuten op de klok werd er afgetrapt voor de finalewedstrijd van de dames. Al na 34 seconden viel het eerste doelpunt wanneer Maartje Huibrechtse vanaf eigen helft aan een rush bent en niet meer stop voor de bal in het doel van de tegenstander beland. Even later wist keepster Marloes van Woerden van Flakkee met een uitstekende redding een doelpunt te voorkomen.
Na 6 minuten in de 2e helft was het Lin de Waal die de bal veroverde op de middellijn. Ze speelde de bal direct door op Maartje Huibrechtse die met een vlammend schot vanaf de linkerkant de keepster van Flakkee kansloos liet. 2-0. Een minuut later was het Sharon Legierse die op aangeven van Maartje Huibrechtse op de paal schoot.
In de 18e minuut kon Flakker wat terug doen wanneer Ilse Struik de aansluitingstreffer maakt. 2-1. Nog geen minuut later was het opnieuw Maartje Huibrechtse die zich goed vrijspeelde en de bal in de verre hoek schoot. 3-1. Net voor tijd schoot Maartje Huibrechtse ook nog de 4-1 binnen en mocht FIOS zich laten kronen tot Champions League winnaar 2018.

Beste keepster werden Nirvana van Meer, FIOS, en Joyce Huizer, DJS. Topscorer werd Maartje Huibrechtse. Beste keper werden Luc Melissant en Jordi Hanenberg, DVV'09, en Ferry de Koning, DS. Topscorer werd Michael Mettrop van Stellendam.

De organisatie van de Staver kan weer terugzien op een geslaagd evenement wat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen wanneer de ploegen weer gaan strijden om de beste zaalvoetploeg van 2019.