Kees Spuy eindigt in subtop Strandrace Brouwersdam | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Richard Janssen reed als eerste de strandopgang op, lmaar zijn belager Jelle Hanseeuw perste er een zinderende sprint uit. 
Richard Janssen reed als eerste de strandopgang op, lmaar zijn belager Jelle Hanseeuw perste er een zinderende sprint uit.  (Foto: )

Kees Spuy eindigt in subtop Strandrace Brouwersdam

  •   166 keer gelezen   Actueel

Ouddorp- Richard Janssen droop na de finish van de Strandrace Brouwersdam Ouddorp teleurgesteld af, wilde zich even afzonderen om de tik die zijn medevluchter Jelle Hanseeuw hem op de streep had toegebracht, te verwerken. 'Ik heb nog niets gewonnen, reed net als in de voorgaande ritten voor de overwinning, dan is het zuur dat je in de laatste meters nog iemand over je heen ziet komen,' baalde de strandbiker uit het Team Imming na zijn tweede plaats.

Door Dan Rolandus

Richard Janssen (Team Imming) en de Belg Jelle Hanseeuw (Team Douchy Thalassa) hadden zich halverwege de eerste ronde van de 40 kilometer lange race over 4,5 ronden langs het 'haringmeer' losgemaakt van het peloton. Het duo had bij de strandopgang voor de deur van het Strandpaviljoen Iloon een klein gaatje geslagen op veertien achtervolgers onder wie onder andere Thijs Zonneveld (Team Theo Schilders/Giant), de bewakers Ike Groen en Bram Imming (beiden Team Imming), nationaal strandkampioen Jasper Ockeloen, Rick van Breda, Ivar Slik (allen Monkey Town), Ronan van Zandbeek (Team Invicta), Bram Rood (KMC-Fruit to Go), Robbert de Nijs (Flexwinkel), Sven Broekaert, Sem Huitema (beiden Team Beukers) en Coen Vermeltfoort (Roompot-Nederlandse Loterij). Richard Janssen reed als eerste de strandopgang op, leek op weg naar zijn eerste strandzege, maar zijn belager Jelle Hanseeuw perste er een zinderende sprint uit, die teveel was voor de Noord-Hollander.

Pauliena Rooijakkers
Pauliena Rooijakkers maakte faam als Europees strandkampioene volledig waar door nagenoeg de hele race langs de Noordzeekust in een straf tempo aan te houden. ''Het was heel zwaar en het duurde erg lang,' verklaarde de renster van Waow Deals haar eenzame tocht. Achter Pauliena Roojjakkers was er de strijd om de overige ereplaatsen tussen Rozanne Slik (FDJ), Riejanne Markus (Waow Deals), de Belgische Grace Verbeke en Nathalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg). Slik finishte als tweede en Markus completeerde het podium.
Revanche
Marino Noordam (Westland Wil Vooruit) zegevierde bij de basisleden. De coureur uit De Lier nam in een veld van ruim driehonderd strandbikers de Noord-Hollanders Mark Stavenuiter uit Andijk en Wim Verdonk uit Egmond aan den Hoei mee op het podium. Kees Spuy (Cyclingteam Flakkee) was op plaats 24 de best geklasseerde regiorenner. ''Heb ik toch even revanche genomen op Jan-David van Keulen'', lachte de Stellendammer. 'Ik zat drie ronden in de kopgroep, maar met de harde wind in de rug kon ik op de ''38'' geen topsnelheid halen. Het was heel zwaar en met windkracht 6 de zwaarste race, die ik in mijn beleving heb gereden.' Kees Spuy is met het fietsen begonnen na zijn voetbalcarrière uit de succesperiode bij Stellendam.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>