Jan-David van Keulen (geheel rechts op de foto met nummer 115) in het C-Side Strandcriterium van Ouddorp in categorie B op weg naar de overwinning. Foto Elma Hobbel-Noteboom.
Jan-David van Keulen (geheel rechts op de foto met nummer 115) in het C-Side Strandcriterium van Ouddorp in categorie B op weg naar de overwinning. Foto Elma Hobbel-Noteboom.

Jan-David van Keulen kan zijn geluk niet op in Ouddorp

Actueel 1.069 keer gelezen

Ouddorp- Robin Blummel (Destil-Parkhotel Valkenburg) soleerde in het C-Side Strandcriterium van Ouddorp categorie A naar de overwinning. De wegrenner uit Sint Michielsgestel liet in de tweede van vier races uit de RegioBeachseries achtereenvolgens Ronan van Zandbeek uit Schijndel en Bas Nieuwkoop uit Roosendaal achter zich. Ronan van Zandbeek en Bas Nieuwkoop zijn de leiders in het RegioBeachrace-klassement.

Door Dan Rolandus

Jan David van Keulen bezorgde zichzelf een fantastisch kerstcadeau met de overwinning in de B-categorie. De Stellendammer van Cyclingteam Flakkee stond nooit eerder op het podium, maar maakte van de gelegenheid gebruik door meteen de hoofdprijs te pakken. 'Ik rijd nu drie jaar op het strand in een leuke groep, maar ik heb nog nooit bij de eerste tien gereden', sprak Jan David van Keulen over een klein wondertje. 'Dit jaar ben ik vierde geworden op het clubkampioenschap op het strand en in Hellevoetsluis (Boelies Strandrace, DR) werd ik ook vierde. Dan maalt het toch door je hoofd dat je bij de mannen in mijn categorie voorin blijkt te kunnen rijden. Ik reed samen vooruit met mijn strandmaat Kees Spuy, we zijn aan elkaar gewaagd. In Hellevoetsluis duurde het net een rondje te lang, werd ik door André van den Nieuwendijk en nog twee mannen (Frank Bax en Michel Dekker, DR) ingehaald. Ik zat in de C-Side in een goede groep van zeven man waarin ik goed kon bijblijven. Het was zonnig, mijn weertje. De licentiehouders rijden natuurlijk een stapje harder. Na een uur plus nog twee ronden had ik geen idee of we bij de eerste drie reden. We werden vlak voor de finish gedubbeld door de licentiehouders (Robin Blummel, Ronan van Zandbeek en Bas Nieuwkoop, DR). Ik reed in de B-groep als eerste over de streep en was het achteraf voor mij een "prettige" einde finish.' Jan David van Keulen is dit seizoen ook een beetje anders gaan koersen. 'Ik heb voorheen gevoetbald bij Stellendam en deed aan hardlopen, maar toen mijn knieën het lieten afweten, ben ik gaan fietsen. Nu al weer een jaar of negen ben ik met Kees Spuy gaan fietsen, het ging steeds wat harder.' De progressie zette zich dit jaar door tijdens de strandraces. 'Het mooie is dat je ook van mannen als een John Roos wat tips krijgt', sloot de 45-jarige Stellendammer af. 'Zo heb ik bredere velgen aangeschaft, heb daardoor wat meer draagvermogen en ben zelf met een kilootje of drie minder duidelijk meer afgetraind. Dit alles maakt het verschil in dit seizoen.' Jan David van Keulen looft ook de organisatie van de RegioBeachraces. 'Als je ziet wat zo'n John en Jan Wouter Roos, toch de voortrekkers binnen de organisatie, met zijn team zoal organiseert, daar neem ik mij petje voor af. Van Vossenjachten, koppeltijdritten, de Bult van Menheerse, de Ronde van Middelharnis, de mountainbikecompetitie, het clubkampioenschap op het strand tot aan de grote Strandrace Brouwersdam voor de KNWU strandracetopcompetitie. Het zijn geweldige gasten binnen het Cyclingteam Flakkee. Na een wielerwedstrijd is het met het team altijd even een biertje pakken, dat hoort erbij.' Kees Spuy (Cyclingteam Flakkee) uit Stellendam finishte als tweede voor Briellenaar Frank Bax. De laatste leidt samen met Jan David van Keulen na twee strandraces het RegioBeachklassement.

Strandrace Brouwersdam-Ouddorp
De vijfde editie van de Strandrace Brouwersdam-Ouddorp zal zaterdag verreden worden. Alle topfavorieten, onder wie nationaal en voormalig Europees strandkampioen Jasper Ockeloen, zullen in de wedstrijd van de KNWU Strandracetopcompetitie vanaf 12.00 uur ter hoogte van Strandpaviljoen Iloon aan de start verschijnen. Bij de vrouwen is Europees Strandkampioene Pauliena Rooijakkers (Waow-Deals) de grote favoriet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant