Goeree-Overflakkee koploper van Nederland: eerste energieneutrale gemeente van het land | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl

Goeree-Overflakkee koploper van Nederland: eerste energieneutrale gemeente van het land

  •   331 keer gelezen   Actueel

Ooltgensplaat - Goeree-Overflakkee is volledig energieneutraal in 2020. Sunstroom, specialist in energieoplossingen voor de toekomst, leverde donderdag 20 december de aansluiting op het hoogspanningsnet van twee grote zonneparken met meer dan 168.000 zonnepanelen. De zonneparken zijn gelegen in de Adriaanpolder bij Ooltgensplaat en in het gebied Roxenisse bij Melissant. Daarmee worden 16.250 huishoudens op Goeree-Overflakkee van stroom voorzien.

Hiermee is Goeree-Overflakkee de allereerste gemeente in Nederland die straks volledig energieneutraal is. Voor netbeheerder Stedin is dit het grootste zonnepark. Op het eiland wordt energie opgewekt door windmolens, getijdencentrales en door zonneparken. Ook besparingsprogramma's en mobiliteit worden ingezet om te verduurzamen. Er zullen voorlichtingen gegeven worden die inzetten op de bewustwording van onze toekomst.

Niet alleen op woongebied, maar ál het energiegebruik op het eiland is straks energieneutraal. Daarmee is Goeree-Overflakkee de koploper van het land.

Investeerder
De totale investering van de twee parken op Goeree-Overflakkee ligt rond de €44.000.000. Sunstroom levert het park, na drie maanden proefdraaien, medio maart 2019 op aan haar opdrachtgever Encavis. Encavis AG is een producent van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen die is opgenomen in de SDAX van Deutsche Börse. Als een van de toonaangevende onafhankelijke elektriciteitsproducenten verwerven en exploiteren zij zonneparken en windparken in heel Europa. Hun fabrieken genereren stabiele opbrengsten en dragen bij aan een veilige en schone energievoorziening.

Innovaties voor grotere zonneparken
Zonneparken groeien razendsnel: zowel in aantallen als in afmetingen. Met meer dan 168.000 zonnepanelen, circa 800 omvormers en meer dan 300 kilometer bekabeling over 50 hectare en met een capaciteit van 50 MWp, kunnen de nieuwste projecten van Sunstroom op Goeree-Overflakkee ongeveer 16.250 huishoudens van stroom voorzien. Daarnaast leveren beide parken een CO2-besparing van 26.650 ton.

Sunstroom
Sunstroom is een internationaal georiënteerd ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, installeren en onderhouden van installaties voor duurzame energie. Zij ontwikkelen, ontwerpen, financieren, bouwen en onderhouden installaties voor hernieuwbare energie. Van concept tot productie.

Sunstroom heeft voornamelijk zonne-energieprojecten ontwikkeld, ontworpen en gebouwd voor meer dan 120 miljoen euro in verschillende Europese landen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>