Keeper Rick Weeda van FIOS werkt de bal weg.

Flakkee op zakelijke en effectieve wijze langs FIOS

Actueel 678 keer gelezen

Achthuizen - Flakkee heeft afgelopen zaterdag de derby tegen FIOS met 0-3 gewonnen. De mannen van Peter Poortvliet speelden zakelijk en effectief voetbal met uiteindelijk een positief resultaat.

Door Piet Bakelaar

Al na twee minuten was er de eerste kans voor FIOS. Na een goede combinatie speelde Marijn Huibrechtse zich goed vrij maar zijn geplaatste schot vanaf de rechterkant was een prooi voor keeper Sander Vinke. Bij een diep bal op Jack Robbemond was het Sjoerd Robijn die de bal nog net over de zijlijn kon schieten. Aan de andere kant was het Gerben van den Nieuwendijk die zijn schot uit de 2e lijn naast zag gaan. Een schot van Sven van Nieuwenhuyzen werd gepakt door Rick Weeda. Een vrije trap van Marijn Huibrechtse verdween naast het vijandelijke doel. In de 17e minuut is het Mees Groenendijk die de bal op het middenveld verovert. Uitwijkend naar de rechterkant van het strafschopgebied schiet hij de bal cross langs keeper Rick Weeda in het doel en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Gerben van den Nieuwendijk probeerde het opnieuw van afstand maar Rick Weeda pakte de bal eenvoudig. Een voorzet vanaf de rechterkant van Bart Huibrechtse werd weggewerkt. De afvallende bal werd door Marijn Huibrechtse net naast geschoten. Een schot uit de draai van Sjoerd Robijn werd gepakt door Rick Weeda. In de 1e minuut van de 2e helft kreeg FIOS een corner te nemen. Marijn Huibrechtse plaatste de bal in de doelmond. Tot twee keer toe werd de bal op het doel geschoten en tot twee keer toe werd de bal door de verdediging van Flakkee uit het doel gewerkt. De laatste keer werd de bal in de middencirkel geplaatst waar Youri Kievit de bal goed controleerde en aan de rechterkant meegaf aan Mees Groenendijk. Deze plaatste de bal diep op de inmiddels doorgelopen Kievit die de bal langs de uitkomende keeper in het doel schoot. En in plaats van 1-1 werd het 0-2 en stond FIOS voor de schier onmogelijke taak om de achterstand weg te werken. Bij een diepe bal op Raymond Leeflang kon Jasper Westhoeve de bal op tijd wegwerken. Een vrije trap van Sven van Nieuwenhuyzen beland via de muur bij Menno Frank die direct schoot maar hij wist keeper Rick Weeda niet kon verrassen. Jack Robbemond veroverde de bal op het middenveld maar zijn pass in de diepte was net te hard voor Raymond Leeflang. Een vrij trap van Marijn Huibrechtse ging net over de inkomende Zeeg Robbemond heen en verdween achter. Gerben van den Nieuwedijk stuurde aan de linkerkant Mels de Blok diep. Zijn schot verdween langs de uitkomende keeper in het zijnet. In de 78e minuut kopte Jasper Westhoeve een corner van Sven van Nieuwenhuyzen in het doel en bracht met de 0-3 Flakkee in veilige haven. Een kopbal van Zeeg Robbemond werd nog afgefloten vanwege buitenspel en een vrij trap van Marijn Huibrechtse ging net over Bernd Verdonk heen. Het laatste wapenfeit was voor Flakkee met een kopbal van Jasper Westhoeve die naast ging. Na 93 minuten blies de goed leidende scheidsrechter Robby Hornes, die beide ploegen 2x geel gaf, voor het einde van de wedstrijd.
Trainer Peter van Poortvliet van Flakkee vond dat zijn ploeg een zakelijke overwinning had behaald. 'We geven heel weinig weg en gaan effectiever met de kansen om. Ondanks de moeilijke omstandigheden (het veld was zwaar) wisten we voetballend overeind te blijven en behalen we hier drie punten.' FIOS- trainer Hans de Rover was tevreden met de inzet van zijn ploeg. 'Je ziet dat we voorin te kort komen en moeilijk tot scoren komen dat breekt je op. Ondanks het verlies heb ik een voetballend FIOS gezien met progressie voor de volgende week.'

Sven van Nieuwenhuyzen (l) schermt de bal voor Yoran van Bezooijen.