Afbeelding
Foto: Sam Fish

Dina Buurman viert honderdste verjaardag

Actueel 187 keer gelezen

Mevrouw Dina Buurman blies maandag 26 november maar liefst 100 kaarsjes uit. Van de mensen in het dorp kreeg de jarige Jet zelfs bijna evenveel verjaardagskaarten op de mat.

Door Sam Fish

Zo'n speciale verjaardag vraagt natuurlijk om speciaal bezoek. Niet alleen waren haar broer en dochter aanwezig, maar ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman kwam op visite en Dina was aardig onder de indruk. "Vroeger waren burgemeesters altijd van die grote statige mannen, dus mijn moeder was heel erg zenuwachtig," vertelt haar dochter. Toch verdwenen die zenuwen als sneeuw voor de zon zodra de burgemeester binnen kwam. "Want bent u een verschrikkelijk lief mens," zei Dina dan ook meerdere keren. En de hand die de burgemeester gaf om mevrouw te feliciteren kreeg ze ook pas terug toen het tijd was om naar huis te gaan.

Gezelschap
Dina mist haar man nog vaak, maar echt alleen is ze niet. Zo komt haar broer elke ochtend langs voor een kopje koffie en brengt haar dochter elke avond een pannetje eten mee waar ze samen van smullen.

Daarnaast krijgt ze ook geregeld gezelschap van haar zoon, zes kleinkinderen, tien achterkleinkinderen en zelfs twee achterachterkleinkinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant