Afbeelding

Repair Café Middelharnis valt in de prijzen

Actueel 206 keer gelezen

Middelharnis-Een beter milieu begint bij jezelf. Maar daar kan je altijd wel een handje bij geholpen worden. In Middelharnis is dat het Repair Café.

Door Henk Blanke

Afgelopen zaterdag kwam voor deze organisatie de beloning voor hun inspanningen. Wethouder Daan Markwat van o.a., milieu, mocht namens de landelijk opererende organisatie Wecycle een cheque van €1000 overhandigen aan de enthousiaste vrijwilligers.

Weggooien? Mooi niet!
Iedere eerste zaterdag van de maand is een aantal van de in totaal 14 vrijwilligers van het Repair Café in een ruimte bij Goed voor Goed aan de Simon Stevinweg in Middelharnis aanwezig. Zij hebben maar één doel: het repareren van kleine elektrische huishoudelijke apparaten. Het Repair Café is een aantal jaren geleden in het Diekhuus gestart. Een nieuwe locatie werd gevonden bij Goed voor Goed, dat belangeloos een ruimte ter beschikking stelde. Een logische stap. Goed voor Goed staat voor hergebruik van zoveel mogelijk goederen. Hun principe 'alles is bruikbaar' past volledig bij het motto van het Repair Café: 'Weggooien? Mooi niet'. Eén keer per maand wordt dat dus in praktijk gebracht. Dan wordt de loods opengesteld voor eigenaren van defecte elektrische apparaten. Een medewerker gaat, samen met de aanbieder aan de slag. In veel gevallen kan het gerepareerd worden. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van onderdelen, die bij Goed voor Goed uit apparaten, die echt niet meer te repareren zijn, gehaald zijn. En zo is de kringloop rond: eigenaar blij, reparateur blij, medewerker van Goed voor Goed blij en, heel belangrijk, want dat is de opzet: het milieu is weer een beetje gespaard.

Prijs
Goeree-Overflakkee is aangesloten bij Wecycle. Ieder jaar wordt aan de gemeente gevraagd een goed doel in het kader van duurzaamheid aan te wijzen. Dit jaar was dat het Repair Café. En dan begint de wedstrijd. Welke organisatie is, landelijk gezien, het best bezig met recyclen? Dat wordt vastgesteld d.m.v. stemming. Met een app konden aanbieders van elektrische apparaten in de milieustraat hun stem uitbrengen ten gunste van het Repair Café, dat 19e werd. Prijs: een cheque op van €1000. Daan Markwat benadrukte bij de overhandiging ervan, dat het Repair Café bijdraagt aan de milieudoelstellingen de gemeente. Lof was er voor de inspanningen van de vrijwilligers. Deze zijn er echter nooit genoeg. Hebt u een technische achtergrond en wilt u ook een paar uur per maand meewerken aan een beter milieu, neem dan contact op via info@repaircafemiddelharnis.nl of kom op de eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur zelf kennis maken. Info: www.repaircafemiddelharnis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant