Ook Arno Hoek pikte zijn doelpunt mee en zorgde voor de 0-3.

Stellendam behaalt ruime overwinning op OFB

Actueel 639 keer gelezen

Ooltgensplaat- Stellendam heeft afgelopen zaterdag op bezoek bij OFB een klinkende overwinning weten te behalen. OFB werd op eigen veld met maar liefst 0-6 verslagen.

Door Piet Bakelaar

OOLTGENSPLAAT- Stellendam kon eindelijk weer eens beschikken over een bijna fitte selectie en dat resulteerde al na vijf minuten in het eerste doelpunt. Het was Michael Mettrop die aan de linkerkant diep werd gestuurd. Bij zijn voorzet voor het doel van OFB kwam Bram Breederveld goed voor zijn verdediger en schoot de bal binnen (0-1). Aan de andere kant ging een schot van Jon Ketting over. Na ruim tien minuten was het opnieuw Michael Mettrop die weg was aan de linkerkant. Nu was het keeper Matthijs Verstrate die de voorzet eruit haalde. Een vrije trap van Matthieu Floor van OFB ging via de muur achter. Bij een counter plaatste Bram Breederveld de bal goed voor maar Melvin Heerschop schoot de bal net naast. Matthieu Floor zag zijn schot voorlangs gaan en aan de andere kant schoot Bram Breederveld naast. Bij opnieuw een counter van Stellendam gaf Bram Breederveld goed voor. Keeper Matthijs Verstrate wist het schot van Peter-Jan Kooiman te keren. Een moment later kwam de goalie goed uit na een diep bal op Michael Mettrop. Bij een vrije trap van Calvin Goemaat kopte OFB-er Jelmer Overbeeke maar net over. In de resterende tijd wist Matthijs Verstrate met goed keeperswerk Stellendam van scoren af te houden en de gingen de ploegen met een 0-1 stand rusten. De 2e helft was nog maar 30 seconden oud toen Bram Breederveld opnieuw diep mocht gaan. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal goed binnen en werd binnen een minuut alle goede bedoelingen van trainer Maurice van Dalen in de rust te niet gedaan (0-2). Calvin Goemaat schoot na een mooie actie over en bij een diepe bal op Jon Ketting moest Jan van Helden ver uit zijn doel komen. Een schot van Bram Breederveld ging over maar bij een corner van Michael Mettrop, die in 1e instantie nog werd weggewerkt kwam de bal voor de voeten van Arno Hoek. Vanuit de draai schoot hij de bal keurig in de verre hoek en bracht hij zijn ploeg op 0-3. Vijf minuten later was het opnieuw Bram Breederveld die diepging aan de linkerkant. Zijn voorzet werd door Martijn Kooiman tot doelpunt gepromoveerd. 0-4. Peter Moerkerk stuurde Michael Mettrop diep maar Matthijs Verstrate kwam goed uit zijn doel. In de 80e minuut was Bram Breederveld zijn tegenstander te slim af en was hij niet meer te achterhalen. Zijn schot in de verre hoek betekende de 0-5. Calvin Goemaat en Jelmer Overbeeke probeerde namens OFB de eer nog te redden maar de schoten waren te zwak om Jan van Helden te kunnen verassen. Na 85 minuten was het Arjan Witvliet die vanaf de linkerkant een voorzet gaf en Bram Breederveld opnieuw de bal in de touwen joeg. 0-6. OFB zette nog maar een keer aan maar een ere treffer was de ploeg niet gegund. Frank van der Kuijl, over. Calvin Goemaat schot gepakt Jan van Helden en een schot van Jelmer Overbeeke via Jan van Helden de lat en opnieuw Jan van Helden. Het zat de ploeg niet mee. Na 91 minuten blies scheidsrechter Patrick Slieker, die vier x geel gaf, 1-3, voor het einde. Trainer Jan Lecker was tevreden met de overwinning. 'Vandaag waren we na een lange tijd weer bijna compleet. Het is nu zaak om door te pakken en ons te richten op het linker rijtje. Na de 0-4 dreigden we te verslappen. Na winnen was de nul houden de volgende opdracht.' Trainer Maurice van Dalen was niet tevreden met de inzet van zijn ploeg. 'Vorige week hebben we gestreden en nu niet. Je ziet dat de jonge ploeg na de 0-3 de kopjes laat hangen en dat moet anders. Verliezen kan maar bij 0-3 moet de rem erop.'

Joeri Gebuijs aan de bal met in het midden Bram Breederveld,die 4x wist te scoren.