Laurey van den Berge pakte de winst in de Mosselloop. Foto: Wallenloop 2018@Fotografie Melinda Foto: Wallenloop 2018@Fotografie Melinda

Laurey van den Berge tweede bij Mosselloop

Actueel 301 keer gelezen

Sommelsdijk - Laurey van den Berge uit Sommelsdijk is tweede geworden in de Mosselloop van Westenschouwen.

Van den Berge, houdster van het parcoursrecord bij de dames, lag al snel op de tweede plaats, Diane van Es (PAC) was hard gestart en had een grote voorsprong en dat bleek gelijk al de beslissing in de dameswedstrijd. Laurey van den Berge (Foto, red) finishte als tweede dame na 34.56min, haar achterstand op van Es bedroeg 1.45min. Het was voor de crossliefhebbers een mooie dag, de 51e Mosselloop Westenschouwen, een klassieker in de Zeeuwse atletiek. Het parcours van 8,3km kent snellere stukken door het bos maar ook een aantal venijnige klimmen door het mulle zand, deze zitten met name in het tweede deel. Om 13.30 uur klonk voor ruim 300 atleten het startschot. Eric Wolfert was rond plaats twintig de eerste Flakkeese loper in het veld. Eric Wolfert was in het tweede deel van de wedstrijd wat opgeschoven, met name op de mulle zandklimmen maakte hij het verschil, hij finishte als 16e na 32.24min. André Melissant finishte na 35.31min en liet daarmee knap Freek Goedhart achter zich die 36.12min klokte.