Gemeenteraad GO bezocht Den Bommel 9 november | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Door de dorpsraad was een mooie dorpswandeling in elkaar gezet die zowel langs de pareltjes als de verbeterplekken leidde.
Door de dorpsraad was een mooie dorpswandeling in elkaar gezet die zowel langs de pareltjes als de verbeterplekken leidde. (Foto: )

Gemeenteraad GO bezocht Den Bommel 9 november

  •   53 keer gelezen   Actueel

Vrijdagmiddag 9 november 2018 bracht een flinke delegatie van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee een kernbezoek aan Den Bommel. De gemeenteraad was door de dorpsraad van Den Bommel en Zuidzijde uitgenodigd voor dit bezoek. Voor de nieuwe gemeenteraad, die sinds maart van dit jaar in de huidige samenstelling actief is, was dit het eerste kernbezoek.

In verenigingsgebouw Bommelstee werd de groep ontvangen door de leden van de dorpsraad. Voorzitter José de Jong heette iedereen welkom. Door de dorpsraad was een mooie dorpswandeling in elkaar gezet die zowel langs de pareltjes als de verbeterplekken leidde. Tijdens de wandeling lichtten dorpsraadsleden Kees van der Welle, Lennard de Jager José de Jong en Rien Bakelaar, die al 85 jaar Bommelaar is, de zaken op de route toe.

Dorpswandeling
Na het schoolplein van 't Kompas, waar het 'groene, natuurlijk aangelegde speelplein' werd bekeken, kwam de groep langs enkele plekken en gebouwen in het straatbeeld die nog opgeknapt kunnen worden. Een centrale functie is weggelegd voor de bakkerij.Omdat iedereen in het dorp bij de bakker komt, worden de belangrijke berichten op het raam gehangen; iedereen leest dan wat er speelt of wordt georganiseerd.
Vervolgens werd gekeken op het brandweerterrein, bij 't Oude Raedthuys, dat tot 1966 als gemeentehuis dienst deed, het Kaaiplein, de Voorstraat, de haven en natuurlijk Bommel Beach. Het strandje overtrof de verwachtingen van de raadsleden. Een prachtige plek om te recreëren. Aan het Haringvliet, midden in de natuur, waar zelfs sporen van de bever te zien zijn. De inwoners van het dorp hebben zelf bijgedragen aan het resultaat en zijn er trots op.
Op de terugweg passeerde de groep de Hervormde kerk, wat volgens Rien bakelaar het oudste kerkje op Goeree-Overflakkee is. Tenslotte wees hij ons op het kerkepad, dat richting Zuidzijde gaat. "Ook aan deze kant van het eiland zijn er kerkepaden", aldus Rien".

Proeftuin
De raadsleden konden met eigen ogen de locaties zien die binnen de 'proeftuin' gebiedsontwikkeling worden aangepakt in Den Bommel. De Voorstraat is hierbij vooral belangrijk. Het plan is deze straat zo aan te passen dat er zelfs ruimte komt voor kleine geveltuintjes. Via inwonersavonden worden de Bommelaars betrokken bij de planvorming over het dorp.

Leerzaam
Dorpsraadslid Jan Meinster sloot na afloop van de route nog even aan in Bommelstee, waar door de raad dank gezegd werd voor deze leuke en informatieve middag. Voor de raadsleden is het heel waardevol om rondgeleid te worden door dorpsbewoners zelf. Het was een erg leerzame middag.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>