Afbeelding

Petra Hoek verhuist naar De Staver

Actueel 720 keer gelezen

Sommelsdijk - Ze is erg blij met haar nieuwe onderkomen. Petra Hoek geeft al dertig jaar diverse danslessen op ons eiland, onder meer in de gymzaal van de Technische School van het EduDelta. Daar komt een einde aan, omdat de school vanwege nieuwbouw binnen afzienbare tijd gaat verdwijnen. Om tijdig een nieuwe locatie voor haar lessen te vinden, ging Petra alvast op zoek. Met ingang van woensdag 21 november verhuist ze met haar danslessen naar De Staver. Kers op de taart daar is dat Petra de trotse eigenaresse is van grote spiegels.

Mirjam van der Boom

Er zijn niet veel locaties in Middelharnis of Sommelsdijk die ook nog eens geschikt zijn voor de danslessen die Petra geeft. Daarom is ze extra in haar nopjes met de twee ruimtes die ze in De Staver heeft gevonden: het Prieel voor de volwassenenles op woensdagavond en zaal één voor de kinderlessen op de woensdagmiddag.

De Staver heeft veel voordelen, meent Petra. "Het complex is makkelijk bereikbaar en biedt genoeg ruimte om er vrij te kunnen parkeren. En voor ouders is het fijn om binnen even te kunnen wachten op hun kinderen en, al dan niet gezamenlijk, koffie te drinken. Een ander voordeel is dat er veel mensen komen en ik daardoor nog beter zichtbaar ben."
Al met al een vooruitgang volgens de danseres, alhoewel "ik altijd ook heel relaxt les hebben kunnen geven in de gymzaal van de Technische School. De gastvrijheid en samenwerking heb ik erg gewaardeerd." Op woensdagmiddag in zaal één geeft Petra zumba voor kids en streetdance voor kids van 10 tot 13 jaar en 14 tot 20 jaar. In het Prieel volgen 's avonds zumba- en piloxinglessen. Op vrijdagmorgen hanteert Petra als vanouds gewoon de lessen in het Diekhuus.

Tegelijk met het vrijkomen van de ruimtes kreeg Petra de gelegenheid de spiegels over te nemen. "Dat is eigenlijk bijna een must met de lessen die ik geef. Dan kun je nog beter zien hoe je danst, vooral bij streetdance en zumba." Belangrijk bij het dansen is ook het luchtcirculatiesysteem in het Prieel, dat voor frisse lucht zorgt.

Vooral op de avonden biedt de recreatieruimte in De Staver de mogelijkheid na afloop samen iets te drinken. "Zeker met de salsa-lessen is dat belangrijk", merkt Petra. "De onderlinge verbinding versterkt daardoor, het stimuleert en is vooral erg gezellig. Dat sociale aspect is minstens zo belangrijk", besluit Petra, die al dertig jaar met veel liefde en plezier haar lessen verzorgt. Voor meer informatie: www.balletschoolpetrahoek.nl.

Foto-onderschrift:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant