Eric Wolfert in actie op één van de klimmetjes van de Moerschanscross Hulst.
Eric Wolfert in actie op één van de klimmetjes van de Moerschanscross Hulst.

Crosscompetitie gestart met Moerschanscross

Actueel 333 keer gelezen

Middelharnis - De herfst is begonnen en dat betekend in de atletieksport dat de crossen gaan beginnen. Een prachtig onderdeel waar veel verschillende elementen samenkomen. Uithoudingsvermogen, hardheid, coördinatie, techniek, allemaal factoren die een goede crosser moet beheersen. Zaterdag 3 november werden in Hulst de Zeeuwse titels verdeelt, met succes voor AV Flakkee.

De temperatuur bleef steken op zo'n 10 graden maar verder was het droog met af en toe een waterig zonnetje. De ondergrond was goed te belopen, eigenlijk nergens plassen of blubber, wel een lastige passage over een paar felle klimmetjes met een smal bospaadje waar de atleten zeer goed moesten opletten voor uitstekende wortels. Zoals gebruikelijk startte het programma met de jeugdonderdelen. Bij de meisjes A-pupillen zagen we Daphne Joppe als vierde finishen, voor de ronde van 1,3km had ze 6.13min nodig. De drie dames voor haar waren leden van het Belgische AC Waasland. In atletiekdistricten is Flakkee door de Atletiekunie ingedeeld bij Zeeland, zodoende was het Daphne Joppe die de gouden medaille pakte in het Zeeuws Kampioenschap. Ke Mei werd in haar eerste cross 20e, zij finishte na 7.41min. Puck de Jong finishte bij de meisjes B-pupillen als 16e na 8.06min.

Even later was het Zedie Joppe die in een sterk startveld de strijd aanging. In zijn race over 2,7km waren het Ipe Verbrugge (AV56) en Julius Schletterer (Dynamica) die stevig partij boden. Deze mannen wisten een gaatje te slaan met Joppe die nog altijd keurig op het podium afstevende. Op een half minuutje van Verbrugge en Schletterer finishte Joppe als derde na 10.49min en zo mocht ook hij het podium op voor een medaille. Op de lange cross 8,7km stonden bijna alle sterke Zeeuwen aan de start. Vooraan was er een spannende strijd tussen Tim van den Broeke en Tim Pleijte, in het slot wist Van den Broeke een klein gaatje te slaan maar het was genoeg voor de winst die hij na 30.06min pakte, Erwin Harmes werd derde na 30.45min. Eric Wolfert kwam namens AV Flakkee in actie. Hij lag na de openingsronde op plaats twaalf en wist die heel de race vast te houden. "De snelheid is nog wat weg na de Kustmarathon maar het ging lekker, dit is een mooi resultaat om op verder te gaan". Ricardo Sint Nicolaas wist na zijn fantastische marathon in Eindhoven nog een mooie prijs in de wacht te slepen, namelijk de winst in het eindklassement van het West-Brabant Loopcircuit. Een serie van elf wedstrijden waarin de Oude-Tongenaar al bijna zeker was van de eindzege. De 10km van Ruchpen was de slotwedstrijd, deze werd zondag 21 oktober gehouden. Sint Nicolaas eindigde als 8e na 35.10min. "Vorige jaren liep ik hier 32'ers, nu een week na de marathon ging het niet om een tijd, deze wilde ik lopen als overall-winnaar, nu ga ik wel even een paar weken wat rustiger aan doen". Zondag 4 november werd in Renesse de Trail by the Sea gehouden. Een schitterende, maar loodzware wedstrijd door het duingebied op de kop van Schouwen. Met 416 deelnemers was er ook dit jaar veel belangstelling. Zeeuwse toploper Erwin Adan pakte na 21km de winst in een tijd van 1.24:34. De eerste Flakkeese deelnemer die zich aan de finish meldde was Marc Donkers, hij legde de halve marathonafstand af in 1.55:10, ook nog binnen de twee uur kwam Hans Pijls binnen, hij klokte 1.58:34. Hans Bienefelt leverde eveneens een goede prestatie met zijn tijd van 2.02:35, daarmee zat hij net voor de eerste Flakkeese dame, dat was Judith van Groningen, inmiddels ook een ervaren trailloopster, vandaag klokte ze een knappe 2.03:48. Adriaan Lodder finishte na 2.11:09, Jacqueline Lodder en Wilma Bolleman finishten samen na 2.21.02. Ook Eelco Versaevel en Antoinette Hoogstad waren heel de wedstrijd samengebleven, zij finishten na 2.23:43.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant