'Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer' | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Met de opzet worden kinderen die leren om alleen het verkeer in te gaan en beginnende bestuurders van landbouwvoertuigen bereikt.
Met de opzet worden kinderen die leren om alleen het verkeer in te gaan en beginnende bestuurders van landbouwvoertuigen bereikt. (Foto: )

'Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer'

  •   37 keer gelezen   Actueel

Op donderdag 8 november 2018 gaan leerlingen van de basisscholen uit Oude-Tonge, Den Bommel, Ooltgensplaat en Achthuizen aan de slag met het lesproject 'Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer' (VOMOL). Op het bedrijventerrein van Jan de Bakker aan de Molendijk in Den Bommel zal rond 8.45 uur het startschot klinken voor het verkeersveiligheidsproject.

Ruim 150 leerlingen van groep 7 en 8 krijgen in de kantine van het bedrijf voorlichting over hoe zij zich het beste kunnen gedragen rondom de grote opvallende voertuigen die zij op de weg kunnen tegenkomen. Met een scala aan grote, imposante landbouwvoertuigen kunnen de kinderen zien hoe 'groot en klein' landbouwverkeer goed samen kunnen gaan. Goeree-Overflakkee heeft veel te maken met grote voertuigen in combinatie met kinderen die op de fiets naar school gaan.

VOMOL: samenbrengen van twee doelgroepen
De theoretische voorlichting aan de leerlingen wordt gegeven door een VOMOL-docent. Het praktische gedeelte wordt gegeven door studenten van een mbo-opleiding in de agrarische sector. Zij laten de leerlingen ervaren waarom en hoeveel afstand zij moeten houden van deze grote voertuigen en wat een chauffeur van zo'n groot voertuig wel en niet kan zien. De VOMOL-docent sluit het geheel vervolgens af met een evaluatieles.

Samenwerking
Samen met het Regionale Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV ZH), die het project mede financiert, organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee het project VOMOL. Diverse loonbedrijven uit de regio stellen voertuigen beschikbaar. Daarmee wordt ook de loonwerksector betrokken bij het project.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>