Ouders kunnen niet meer altijd meekijken en regels opleggen werkt meestal niet meer in de puberteit. Maar wat werkt dan wel?
Ouders kunnen niet meer altijd meekijken en regels opleggen werkt meestal niet meer in de puberteit. Maar wat werkt dan wel?

Ouderavond over jeugd en mediaopvoeding

Actueel 284 keer gelezen

Middelharnis - Wat hebben onze kinderen van ons nodig?
• Zijn ze verslaafd aan hun mobiel, hoe hou je het gebruik binnen de perken?
• Hoe praat je over gevaren als bijvoorbeeld webcamseks?
• Wat doe je aan die WhatsApp-groepsdruk?

U wordt uitgenodigd voor een actieve ouderavond over mediaopvoeding, waarin men samen nadenkt over hoe men kinderen wilt en kan opvoeden als het gaat om sociale media en gamen: Donderdag 29 november, 20.00 uur, Wijkcentrum Middelharnis.

Veel jongeren zijn vele uren per dag online. De een gamet, de ander zit vooral op Instagram, of YouTube.Ouders hebben veel vragen: Moet ik verbieden dat ze met hun mobiel gaan slapen? Wat doe je aan dat gedoe in Whatsapp, van buitensluiting tot ronduit pesten? Hoe voorkom je problematisch gamegedrag? En zitten al die sociale media hun huiswerk niet te veel in de weg? Hoe kunnen wij als ouders praten over media zonder dat we precies weten wat ze allemaal doen? En zonder ruzie te krijgen over acceptabele beeldschermtijd?

Op deze ouderavond doet spreker Freek van der Giesen van Bureau Jeugd & Media voor u een deur open naar de wereld van kinderen op internet: van challenges tot sexting, en van puberhumor tot pestgedrag. Ook krijgt u handvatten voor het gesprek thuis. Wees welkom: laat u vermaken én aan het denken zetten, om naar huis te gaan met allerlei nieuwe tips, denk- en gespreksstof

De online mogelijkheden passen bij uitstek bij de behoeften op deze leeftijd. Dat ze grenzen overgaan en soms wel 24/7 contact met elkaar willen, ook.Hoe zorg je ervoor dat ze verantwoordelijke mediagebruikers worden?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant