Tijdens de workshop 'Ademhaling en Houding' ga je een uur lang aan de slag met de begrippen ademhaling, ademsteun en houding.
Tijdens de workshop 'Ademhaling en Houding' ga je een uur lang aan de slag met de begrippen ademhaling, ademsteun en houding.

Blazers en zangers opgelet!

Actueel 299 keer gelezen

Op 3 november is de workshop 'Ademhaling en houding' bij Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Hoe speel of zing ik lange muzikale zinnen zonder buiten adem te raken? Hoe produceer ik een mooie volle toon in alle registers van mijn instrument of stem?

Het antwoord hierop is ademsteun en een goede houding! Elke blazer en zanger heeft er als het goed is over gehoord. Maar hoe werkt dat dan? Iets met: "door je navel ademen" of "met je buik" ademen. Dit zijn veelgehoorde antwoorden op de vraag wat de juiste ademtechniek is bij het bespelen van een blaasinstrument of bij het zingen.
Maar hoe zat het nou precies? En hoe doe je dat dan? Daar gaat deze workshop over!

Tijdens de workshop 'Ademhaling en Houding' ga je een uur lang aan de slag met de begrippen ademhaling, ademsteun en houding.
Je leert:
• Op welke manier je de adem controleert om mooie lange muzikale zinnen te kunnen spelen of zingen
• Hoe je het gehele lichaam als klankkast gebruikt zodat je een volle rijke toon kunt produceren
• Wat de juiste lichaamshouding is om dit allemaal te kunnen bereiken
Tijdens een korte 'biologieles' wordt nog eens inzichtelijk gemaakt hoe je ademhalingssysteem werkt. Vervolgens bestaat een sessie uit speelse, (inter)actieve oefeningen waarbij de deelnemer ervaart hoe dit alles in het eigen lichaam voelt en werkt.

De oefeningen worden ook toegepast op het eigen instrument waardoor de resultaten direct waarneembaar zijn. De deelnemers krijgen tips en handvatten om de technieken ook in de dagelijkse muziekpraktijk te kunnen integreren.
Deelnemers die een blaasinstrument bespelen worden verzocht het eigen instrument mee te nemen.

Voor wie en door wie?
De workshop is bedoeld voor alle blazers en zangers van jong tot oud. De workshop wordt gegeven door Lisette van den Broek. Zij is als dwarsfluitdocent verbonden aan het Muziekgebouw GO.

Wanneer en waar?
Zaterdag 3 november in Cultureel Centrum Het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 te Middelharnis.
1. 10:00-11:00 groep 1
2. 11:30-12:30 groep 2
3. 13:00-14:00 groep 3
4. 14:30-15:30 groep 4
Er kunnen maximaal 12 personen in een groep geplaatst worden.

Deelname is gratis voor leerlingen van het Muziekgebouw. Overige geïnteresseerden betalen €10,- voor deelname aan de workshop. Dit is inclusief 'ademgadgets' en een 'hand-out' na afloop.
Geef je op via algemeen@muziekgebouwgo.nl
.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant