DAM-X is hét Surfevent ter ere van de European Freestyle Pro Tour, het EK Freestyle Windsurfen. (Foto: The Picture Factory)
DAM-X is hét Surfevent ter ere van de European Freestyle Pro Tour, het EK Freestyle Windsurfen. (Foto: The Picture Factory) Foto: The Picture Factory

Sfeerimpressie: DAM-X 2018 Zon, zee en sportiviteit

Actueel 232 keer gelezen

Brouwersdam - Vorige week, van 10 t/m 14 oktober, vond er weer een succesvolle editie van DAM-X plaats. DAM-X is hét Surfevent op Goeree-Overflakkee, dat wordt georganiseerd ter ere van de European Freestyle Pro Tour, het EK Freestyle Windsurfen. Professionele windsurf atleten streden deze vijf dagen op de Brouwersdam voor de Europese Titel.

Naast deze spectaculaire wedstrijden vonden er diverse extra activiteiten voor het publiek plaats waaronder clinics, boardsport- & foodmarket, DAM-X slalom race, Friday Night Event, Run By Night for Charity, BBQ met music & drinks en de inmiddels legendarische party op de zaterdagavond.

Na 4 dagen met "vlagerige" wind was op zaterdagmiddag de wind stabiel en kon er gevaren worden tot en met de finales van de single eliminatie. Bij het windsurfen is dit de eerste complete ronde. Met zo'n 2.500 toeschouwers op zaterdag bij Zeil-en Surfcentrum Brouwersdam, waar het DAM-X event plaatsvindt, was het de perfecte dag voor deze wedstrijden.

Op de 4e dag op de Brouwersdam tijdens het DAM-X event, winnen de lokale windsurfers Maaike Huvermann en Davy Scheffers uit Zierikzee de finales van hun aartsrivalen. Op woensdag konden vijftig basisschoolleerlingen windsurfen via het GO 4 Water programma

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant