NIJKERK   -   Jaap de Vreugd   24-03-2015
NIJKERK - Jaap de Vreugd 24-03-2015 Foto: Henk Visscher

Studieavond met ds. Jaap de Vreugd in Ouddorp over "Met Israël naar de toekomst"

Actueel 244 keer gelezen

Op dinsdag 23 oktober is er in Ouddorp een studieavond met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Met Israël naar de toekomst. De bijeenkomst vindt plaats in de Gereformeerde Kerk, Dorpstienden 15 in Ouddorp. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Met Israël naar de toekomst

Aangrijpend en indringend zijn de laatste hoofdstukken van de profetieën van Zacharia. Ze handelen dan ook over de laatste fase van de eindtijd, de ontknoping van de geschiedenis en de glorieuze doorbraak van het Koninkrijk van God in de verschijning van de Messias met alle dramatische gebeurtenissen die daarbij horen. Alles blijkt zich toe te spitsen op de strijd om Jeruzalem, de plek waarvan God eenmaal gezegd heeft dat Zijn Naam daar tot in eeuwigheid wonen zou – het behoeft dus niet te verwonderen dat juist die plek toneel van de beslissende slag is. Als het immers de macht van de duisternis lukt die plaats in te nemen slaagt hij erin het centrum van Gods handelen uit te schakelen, en als Gods hoofdkwartier is uitgeschakeld dan is het gedaan met de macht van de Eeuwige. Gezien alle tumultueuze ontwikkelingen in onze dagen is de vraag gewettigd of wij mogelijk al heel dicht bij deze ontknoping gekomen zijn. In deze lezing enkele opmerkingen over Zacharia 12 - 14, we kunnen uiteraard niet uitvoerig op alle details ingaan. Dit alles onder het volgende voorbehoud: we zien de contouren van de eindtijd in de profetie getekend, en we mogen die ook onderzoeken, maar moeten afzien van de wens om een zeer gedetailleerde invulling te geven. Heeft Jezus niet gezegd: van de tijden en gelegenheden weet niemand dan alleen de Vader in de hemel? De details laten we aan God over, en we treden niet buiten onze menselijke maat.

Achtergrond spreker

Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.TK

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant