Na een rondje om de school, gaat iedereen fit aan de slag!
Na een rondje om de school, gaat iedereen fit aan de slag!

'Buten de Poorte' start de dag fit en positief

Actueel 442 keer gelezen

Leerlingen van groep 3 t/m 8 van basisschool 'Buten de Poorte' starten de schooldag sportief. Ze rennen 15 minuten om het schoolgebouw aan De Tuinen in Goedereede. Zo starten leerkrachten de lessen met goed gehumeurde, geconcentreerde en fitte leerlingen.

Vorig schooljaar deed 'Buten de Poorte' voor het eerste mee met 'The Daily Mile' en vanaf het schooljaar 2018/2019 is het rondje rennen structureel opgenomen in het onderwijspakket. "In de klas merken wij dat de kinderen na 15 minuten rennen fitter, beter geconcentreerd en blij zijn. Ook wij, de leerkrachten, rennen mee. De leerlingen zijn enthousiast en nemen het rondje rennen echt serieus", vertelt Sandra Bruggeman, directeur.

Lekker gezond!
De basisschool in Goedereede rent 'The Daily Mile' iedere week op dinsdag en donderdag, de dagen wanneer de leerlingen geen gym hebben. Ook zorgen de leerkrachten iedere dag voor beweeg-tussendoortjes; beweegmomenten tussen de lessen door. De les zelf wordt zo ingericht dat er voldoende beweging is en er niet alleen maar wordt stil gezeten op een stoel.

Bruggeman: "Je gezondheid is belangrijk. Hier maken we de kinderen bewust van, door bijvoorbeeld het meenemen van een gezond tussendoortje in de ochtendpauze. Kinderen beïnvloeden elkaar positief (en negatief) als het gaat om gezond gedrag. Daarom motiveren wij de kinderen drie dagen per week groente of fruit mee te nemen. Ook promoten wij gezonde traktaties tijdens het vieren van de verjaardag in de klas. Samen bewegen past daar helemaal bij".

The Daily Mile
The Daily Mile is een internationaal initiatief dat in Nederland is opgepakt door Stichting Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Het doel van The Daily Mile is blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school. Erben Wennemars is ambassadeur en vindt dagelijks bewegen als meervoudig wereldkampioen schaatsen erg belangrijk. 'Buten de Poorte' is geregistreerd als 'Daily Mile'- school op www.thedailymile.nl

Ook andere SOPOGO-scholen doen mee
Ook de leerlingen van andere SOPOGO-scholen op het eiland zoals 'd'n Tuun' in Middelharnis, 'De Pannebakker' in Nieuwe Tonge, 'De Inktvis' in Dirksland, 'Roxenisse' in Melissant en 'De Regenboog' in Ooltgensplaat rennen The Daily Mile tijdens de GO-Fit week of als vast onderdeel van het lespakket.

SOPOGO-scholen bieden alle leerlingen op Goeree-Overflakkee kwalitatief hoogstaand, innovatief, inspirerend en Passend Onderwijs. De openbare scholen stellen leerlingen in staat dicht bij huis hun kwaliteiten en talenten te ontdekken en verder te versterken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant