Mensen voelen zich echt beter! Niet met medicijnen, maar door wekelijks samen te wandelen.
Mensen voelen zich echt beter! Niet met medicijnen, maar door wekelijks samen te wandelen.

Finaledag Nationale Diabetes Challenge in Amsterdam

Actueel 232 keer gelezen

Op de zonovergoten zaterdag 29 september jl. togen ruim 30 wandelaars uit Sommelsdijk en omgeving met de bus af naar het Olympisch Stadion in Amsterdam voor de finaledag van de Nationale Diabetes Challenge om met 4000 andere mensen de finaleweek af te sluiten met een wandeling van 5,10,15 of 20 km.

Huisartsenpraktijk Westplaat te Sommelsdijk is 1 van de 204 locaties in Nederland die voor het 2e jaar op rij hun patiënten 20 weken lang heeft meegenomen voor een wekelijkse wandeling. Want wandelen is goed voor je insulinegevoeligheid, iets waar mensen met diabetes veel baat bij hebben. Bovendien geeft wandelen deelnemers meer sociale contacten, maakt het hen fitter, zelfverzekerder en vermindert de kans op depressie.

Sinds april jl. is wekelijks gewandeld rondom Sommelsdijk. In de finaleweek, de week voorafgaand aan 29 september, is zelfs 3 avonden gewandeld.

Vorig jaar is een groep wandelaars na de finaledag zelfstandig verder gaan met hun wekelijkse wandeling. Dit jaar wordt die groep uitgebreid met weer nieuwe wandelaars. En dat is nu precies de bedoeling: mensen ervaren vooruitgang door het wandelen. Zelfs medicatie kan worden verlaagd. Mensen voelen zich echt beter! Niet met medicijnen, maar door wekelijks samen te wandelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant